Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ θέλει ένας στους δύο έλληνες.

Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ θέλει ένας στους δύο έλληνες. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα του γκάλοπ της MRB  που δημοσιεύει την Κυριακή η REAL NEWS.

Το 58,5% των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι υπέρ της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ ενώ στους οπαδούς του κυβερνητικού κόμματος το ποσοστό που θέλει συγκυβέρνηση   είναι 56,3%.

Σύμφωνα με το γκάλοπ η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 5,1 μονάδες αν και τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν απογοητευτικά ποσοσττά.

Η ΝΔ  που ΔΕΝ μπορεί να εκμεταλευτεί την φθορά του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 23,7% ενώ το κυβερνών κόμμα μετα βίας φθάνει το 18,6%.

Και τα δύο κόμματα μαζί (ακόμη και σε περίπτωση συγκυβέρνησης) είναι δύσκολο να πιάσουν την πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης , η ΝΔ συγκεντρώνει 23,7%, το ΠΑΣΟΚ 18,6%, το ΚΚΕ 8,1%, το ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,1%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3,1% , η ΔΗΜΑΡ 2,7%, η ΔΗΣΥ 2,3%, το Άρμα Πολιτών 1,3%, άλλο κόμμα 4,7% και η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 25,9%. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 11,9%.

Προβάδισμα 4,8% έχει η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 17,4% του δείγματος, η ΝΔ 22,2%, το ΚΚΕ 7,1%, ο ΛΑΟΣ 5,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4%, η ΔΗΣΥ 2,2%, η ΔΗΜΑΡ 2,4%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3,4%, το Άρμα Πολιτών 1,4%, άλλο κόμμα 3,4% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 30,9%.

Με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προσεγγίζει το 6,4%.

Το 55% διαφωνεί με το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας πριν από τις εκλογές ενώ το 67% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών. Το 76% δηλώνει ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει τους φόρους και τις έκτακτες εισφορές.

Οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι αναμένουν από τον πρωθυπουργό να εξαγγείλει στη ΔΕΘ μείωση της φορολογίας (78%), δέσμευση ότι δεν επιβληθούν νέα φορολογικά μέτρα (66%), αλλαγή του εκλογικού νόμου και μείωση του αριθμού των βουλευτών (48%), άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων (30%), κατάργηση και συγχώνευση των οργανισμών του Δημοσίου (27%) και επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων (26%).-


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: