Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Επιβολή τέλους στην ακίνητη περιουσία ανακοίνωσε ο Βενιζέλος


Τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν στη διάρκεια του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου το πρωί της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος.Σύμφωνα με αυτά:
-θα επιβληθεί διετές τέλος στην ακίνητη περιουσία (δομημένη επιφάνεια) ύψους 4 ευρώ/ τετραγωνικό (μεσοσταθμικά) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ
-θα περικοπεί ένας ολόκληρος μισθός από όλους τους αιρετούς (από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έως τους δημάρχους και τους γενικούς γραμματείς υπουργείων)
-θα επιταχυνθει η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012 έως τα τέλη του Οκτωβρίου
-θα κληθεί ο εφοπλιστικός κόσμος για να εξεταστεί πως θα συμβάλλει στην δημοσιονομική προσπάθεια που γίνεται
Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος φέτος το τέλος για τα ακίνητα θα επιβληθεί εφάπαξ άμεσα, ώστε ταμειακά να εμφανιστεί στα έσοδα έως το Φεβρουάριο. Για το 2012 το τέλος θα καταβληθεί σε δόσεις. Το ύψος του τέλους θα εξαρτηθεί από την περιοχή και την τιμή ζώνης, τη χρήση και άλλα κριτήρια, όπως την ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ κλπ. Θα κινείται μεταξύ 0,5 έως 10 ευρώ.Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, σε συνδυασμό με τα διαρθρωτικά μέτρα που ανακοινώθηκαν την περασμένη Τρίτη «επαρκούν για να μας βγάλουν ασπροπρόσωπους».

Από epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια: