Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Μια πατάτα για την καρδιά μας


Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι πατάτες, όταν δεν καταναλώνονται τηγανητές ή με λιπαρές σος, μπορεί να είναι ωφέλιμες για την καρδιά. 

Σύμφωνα με μια πιλοτική έρευνα που διεξήγαγε καθηγητής χημείας από το Πανεπιστήμιο του Scranton της Πενσυλβάνια σε 18 υπερτασικούς ασθενείς διαπίστωσε ότι η κατανάλωση 6-8 μικρών πατατών από την ποικιλία της μοβ πατάτας (έχουν το μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ) δυο φορές καθημερινά για ένα μήνα είχε σημαντική αντιυπερτασική δράση.

Συγκεκριμένα, οδήγησε σε μείωση κατά 3,5% και κατά 4,3% της συστολικής (μεγάλης) και της διαστολικής (μικρής) πίεσης των ασθενών. Ο καθηγητής επισημαίνει ότι η νεότερη ποικιλία της πατάτας με μοβ φλούδα πέραν του καλίου που είναι γνωστό ότι έχει αντιυπερτασική δράση είναι και πλουσιότερη σε αντιοξειδωτικές ουσίες σε σύγκριση με τις άλλες ποικιλίες.

Στο πλαίσιο της έρευνας οι πατάτες χορηγήθηκαν στους ασθενείς μαγειρεμένες στα μικροκύματα με τη φλούδα τους η οποία θεωρείται και η βασική πηγή των θρεπτικών τους συστατικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: