Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

H τηλεπερσόνα του Kontra και του ΤΗΛΕΦΩΣ και ο κλεμμένος πίνακας του Ρούμπενς


Δύο άτομα, εκ των οποίων μία γυναίκα που το όνομά της αναμένεται να προκαλέσει σεισμό πολλών Ρίχτερ όταν δημοσιευτεί, καθώς είναι ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα της κοσμικής Αθήνας, είχαν έναν μοναδικό πίνακα του 17ου αιώνα, ο οποίος αναζητούνταν από όλες τις αστυνομίες του κόσμου, καθώς είχε κλαπεί και άγνωστο πώς είχε φτάσει στην κατοχή τους

Χειροπέδες σε γνωστή TV persona ( έχει περάσει από το Kontra Channel και το ΤΗΛΕΦΩΣ) πέρασαν οι αστυνομικοί καθώς στην κατοχή της βρέθηκε ένας κλεμμένος πίνακας μυθικής αξίας, η τύχη του οποίου αγνοούνταν μετά την αρπαγή του από το Μουσείο του Βελγίου πριν από δέκα χρόνια. Πρόκειται έναν ανεκτίμητο πίνακα του Φλαμανδού ζωγράφου Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, που φέρει τον τίτλο «Το κυνήγι του χοίρου στην Καλυδωνία» (The Calydonian Boar Hunt) που χρονολογείται από το 1618 και είχε κλαπεί από μουσείο των Βρυξελλών το 2001.


Μάλιστα, το συγκεκριμένο έργο φιγουράρει και στον κατάλογο με τα κλεμμένα έργα της Ιντερπόλ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», η γνωστή TV star και ένας άντρας που στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με αντίκες και συνελήφθη μαζί της διέμεναν σε πολυτελές ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων και είχαν σκοπό να βγάλουν στο σφυρί το τεράστιας αξίας έργο τέχνης, αλλά προτού προλάβουν να πραγματοποιήσουν το χρυσό deal έπεσαν στην παγίδα των διωκτικών αρχών και συνελήφθησαν από άνδρες του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής έπειτα από υποδειγματική επιχείρηση. Στην κατοχή της τηλεπαρουσιάστριας και του άνδρα που τη συνόδευε βρέθηκε ο αυθεντικός πίνακας του Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς που θεωρείται ένας εκ των μεγαλυτέρων εκπροσώπων του Μπαρόκ στη ζωγραφική!

Η αρχή του τέλους της δράσης των δύο συλληφθέντων ξεκίνησε πριν από περίπου δύο μήνες όταν στα χέρια της αστυνομίας έφτασαν πληροφορίες που τους ήθελαν να έχουν στην κατοχή τους τον τεράστιας αξίας κλεμμένο πίνακα του μεγάλου Φλαμανδού ζωγράφου. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες έκαναν λόγο για πιθανή προσπάθεια πώλησης του σπάνιου πίνακα από το ζευγάρι. Ετσι, προκειμένου να δέσουν την υπόθεση οι αστυνομικοί κινήθηκαν αστραπιαία και έθεσαν σε εφαρμογή την επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψής τους. Επειτα από πολυήμερες έρευνες και μετά από στενή συνεργασία των ανδρών του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη τους στα νότια προάστια, αλλά και να εξακριβώσουν πώς ο ανεκτίμητης αξίας πίνακας βρισκόταν ακόμη στην κατοχή τους.

Λίγα λεπτά πριν από τις 10.30 χθες το πρωί, πάνοπλοι άνδρες της Ασφάλειας έζωσαν κάθε γωνιά του ξενοδοχείου στη Γλυφάδα, στο οποίο είχαν πάει η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια και ο άντρας που τη συνόδευε. Προκειμένου να αποκλείσουν κάθε πιθανή απόπειρα διαφυγής του ζευγαριού, οι αστυνομικοί διασκορπίστηκαν γύρω από το ξενοδοχείο και λίγη ώρα αργότερα περνούσαν χειροπέδες στην TV persona και τον αντικέρ. Στη θέα των αστυνομικών της Ασφάλειας οι δύο συλληφθέντες δεν προέβαλαν καμία αντίσταση, αλλά αντίθετα τους αποκάλυψαν και το σημείο στο οποίο βρισκόταν ο πίνακας του Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς. Προβληματισμένοι, αμίλητοι και με σκυφτό το κεφάλι, οι δύο συλληφθέντες βγήκαν από το ξενοδοχείο φρουρούμενοι από αστυνομικούς και μπήκαν στα υπηρεσιακά οχήματα της Ασφάλειας, μαζί με τον ανεκτίμητης αξίας πίνακα, που σύντομα θα παρουσιαστεί επισήμως από το υπουργείο Πολιτισμού.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: