Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Απολύθηκαν 44 εργαζόμενοι από το Plus TV Κύπρου

Απολύθηκαν  44 εργαζόμενοι από το Plus TV. Η διεύθυνση του καναλιού έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Εργασίας με την οποία γνωστοποιούσε την πρόθεση του για απολύσεις λόγω πλεονασμού.

Πληροφορίες του ikypros αναφέρουν ότι το Plus TV αποφάσισε το κλείσιμο των Τμημάτων Ειδήσεων και Παραγωγών και ότι στο εξής θα εκπέμπει απευθείας το Star Ελλάδας.

Για τη ροή του προγράμματος παραμένουν στο κανάλι 4-5 εργαζόμενοι.

Αυτή τη στιγμή εκπρόσωποι των συντεχνιών Ένωση Συντακτών Κύπρου και ΠΕΟ βρίσκονται στο κανάλι και συνεδριάζουν για τη λήψη δυναμικών μέτρων.

Η Ενωση Συντακτών Κύπρου και η ΠΑΣΕΥ – ΠΕΟ, σε ανακοίνωσή τους, αναφέρονται στη σημερινή απόφαση του τηλεοπτικού σταθμού PLUS TV να απολύσει 44 εργαζόμενους στο σταθμό.

«Χωρίς καμιά προειδοποίηση, αυθαίρετα και πέραν από κάθε νομοθετική πρόνοια και κατά παράβαση των εργασιακών θέσμιων, η εργοδοσία άφησε στο δρόμο χωρίς δουλειά 44 άτομα, πολλοί εκ των οποίων είναι οικογενειάρχες, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των απολύσεων τους τελευταίους δύο μήνες στους 51», αναφέρεται.

Οι συντεχνίες αναφέρουν ότι κατήγγειλαν την αυθαίρετη και παράνομη απόλυση στο Υπουργείο Εργασίας και στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, ζητώντας την επέμβασή τους.

Αναφέρουν επίσης ότι στις επιστολές, που επιδόθηκαν στους απολυθέντες, γίνεται αναφορά σε οικονομικούς λόγους που επέβαλαν αυτή την απόφαση της εργοδοσίας, χωρίς, όμως, να καταβληθούν στους απολυθέντες ο μισθός του Αυγούστου, οι εκ του νόμου και των συλλογικών συμβάσεων προνοούμενες αποζημιώσεις, οι αναλογίες του 13ου μισθού και του επιδόματος της ετήσιας αδείας ανάπαυσης, αλλά και πολλά άλλα έξοδα τα οποία, όπως αναφέρεται, οι εργαζόμενοι πλήρωναν από την τσέπη τους για δουλειές του σταθμού.

Αναφέρεται επίσης ότι οι εργαζόμενοι στο σταθμό πραγματοποίησαν έκτακτη Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν όπως κατέλθουν σε δυναμικό αγώνα με πρωταρχικό αίτημα τη χωρίς χρονοτριβή ανάκληση όλων ανεξαιρέτως των απολύσεων και την έναρξη διαβουλεύσεων με τις συντεχνίες των εργαζομένων, ΠΑΣΕΥ - ΠΕΟ και Ενωση Συντακτών αντίστοιχα.

Οι συντεχνίες προσθέτουν ότι πέραν της παράνομης απόφασης απόλυσης των 44 εργαζομένων, η εργοδοσία παραβιάζει την ειδική νομοθεσία για τη Ραδιοτηλεόραση αλλά και τους όρους της άδειας που παραχωρήθηκε από την Πολιτεία για λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού.

«Ειδικότερα, ο σταθμός θα λειτουργεί, όπως λέχθηκε στους εκπροσώπους των δύο συντεχνιών, αλλά και όπως αναφέρεται και σε επιστολή του που απέστειλε στο Υπουργείο Εργασίας, χωρίς εσωτερικές παραγωγές (ειδήσεις, προγράμματα κ.λ.π.). Αυτή η ενέργεια συνιστά λόγο για ανάκληση της άδειας εκπομπής προγραμμάτων από το σταθμό», αναφέρεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: