Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Kύπρος: 50 χρόνια Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό

Wine Festival LimassolImage by George M. Groutas via FlickrΣτην τελική ευθεία μπήκαν οι προετοιμασίες για τα 50χρονα της Γιορτής του Κρασιού στη Λεμεσό, που ξεκινά στις 8 Σεπτεμβρίου.
Η μασκότ του Κύπριου αγρότη με την παραδοσιακή βράκα, πήρε τη γνωστή θέση της σε κεντρικό σημείο του Δημοτικού Κήπου, όπου θα παραμείνει μέχρι και τις 18/9.
Τα συνεργεία του Δήμου εργάζονται με όλο το μεράκι τους στη διαμόρφωση των χώρων που θα φιλοξενήσουν τα διάφορα περίπτερα, ενώ χθες στο Δημοτικό Μέγαρο υπεγράφησαν τα σχετικά συμβόλαια για την κατασκευή νέων περιπτέρων με τις τέσσερις οινοβιομηχανίες που θα λάβουν μέρος.
Η φετινή γιορτή θα έχει πολλές καινοτομίες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Αντώνη Χατζηπαύλου.
Μεταξύ άλλων, επ' ευκαιρίας της συμπλήρωσης 50 χρόνων, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε κεντρικές πλατείες, θα γίνει παρέλαση 50 αυτοκινήτων αντίκες και θα διαμορφωθεί ανάλογα το κέντρο της πόλης και η τουριστική περιοχή.
Τα καλλιτεχνικά δρώμενα, που θα πλαισιώνουν τις δεκαήμερες εκδηλώσεις, θα αφορούν βεβαίως τη λαϊκή οινική παράδοση του τόπου, η οποία θα παρουσιαστεί κυρίως μέσα από μουσικοχορευτικές παρουσιάσεις και κυπριώτικα σκετσάκια, ενώ θα λειτουργήσει, όπως πάντα, και το παραδοσιακό πατητήρι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τα 50χρονα της γιορτής έχει ετοιμαστεί ειδική έκδοση, με τίτλο «Οινόχρυσο Ιωβηλαίο», ενώ έχει εκτυπωθεί αναμνηστικό γραμματόσημο σε τρεις αξίες για την επετειακή γιορτή. Επίσης θα διατίθενται προς πώληση συλλεκτικά ποτήρια και φιάλες ενώ με το εισιτήριο εισόδου θα δίνεται η ευκαιρία στον επισκέπτη να κερδίσει ένα αυτοκίνητο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: