Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΜΠΡΑΒΟ: Δώρο ζωής σε 15 ασθενείς από 3 δότες

Μέσα στο τελευταίο 48ωρο τρεις δότες οργάνων έδωσαν ζωή σε 15 ασθενείς, που είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες αναμονής του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τετάρτης οι υπεύθυνοι του ΕΟΜ ενημερώθηκαν, σχεδόν ταυτόχρονα, για την πιστοποίηση του θανάτου και τη συναίνεση των συγγενών μίας 26χρονης κοπέλας από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Βενιζελείου Νοσοκομείου του Ηρακλείου Κρήτης και μίας 53χρονης επίσης γυναίκας από τη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας αντίστοιχη ενημέρωση έγινε και από τον συντονιστή της ΜΕΘ του Λαϊκού Νοσοκομείου, για μια 29χρονη γυναίκα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκαν τα χειρουργεία της λήψης, στο μεν Βενιζέλειο της Κρήτης από την ομάδα της κλινικής μεταμοσχεύσεων του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών.

Στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης η λήψη πραγματοποιήθηκε από την κλινική μεταμοσχεύσεων που εδρεύει στο ίδιο νοσοκομείο. Τα ξημερώματα της Πέμπτης, χωρίς καθυστέρηση ξεκίνησαν οι μεταμοσχεύσεις τους κατάλληλους λήπτες.

Η δωρεά από την 29χρονη δότρια του Λαϊκού Νοσοκομείου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, αλλά αργότερα, προκειμένου η μοναδική κλινική μεταμοσχεύσεων ήπατος της χώρας, του Ιπποκρατείου της Θεσσαλονίκης, να μπορέσει να ανταποκριθεί στις διαδοχικές μεταμοσχεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: