Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ηράκλειο: Η αστυνομία με "ντου" απελευθέρωσε 20 καθηγητές που είχαν "φυλακισει" φοιτητές

The Library of the Technical University of Crete.Image via WikipediaΧρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία προκειμένου να "απελευθερωθούν 20 καθηγητές-μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Φυσικής του πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο που είχαν κλειδωθεί στο γραφείο τους από ομάδα φοιτητών διαφόρων τμημάτων οι οποίοι ζητούσαν να μπει εμβόλιμη η εξεταστική που χάθηκε εξαιτίας των καταλήψεων.

Οι φοιτητές κλείδωσαν τους καθηγητές στο τμήμα Φυσικού και δεν τους επέτρεπαν να βγουν όταν στις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα κάποιος καθηγητής κατόρθωσε να ειδοποιήσει την αστυνομία η οποία και παρενέβη.

Συλλήψεις δεν έγιναν μετά από αίτημα του πρύτανη και οι φοιτητές αποχώρησαν άπρακτοι, όμως ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη κατά παντός υπευθύνου για παρακώλυση της ελεύθερης πρόσβασης στο γραφείο των καθηγητών.

Μετά από αυτό και δεδομένου ότι το τμήμα Φυσικής του πανεπιστημίου Κρήτης είναι από τα καλύτερα τμήματα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η πανεπιστημιακή κοινότητα είναι ανάστατη και σήμερα το Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου Καθηγητών του Πανεπιστημίου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει απερίφραστα τα γεγονότα και χαρακτηρίζει ως αντιδημοκρατική και παράνομη την βάναυση αυτή συμπεριφορά των φοιτητών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: