Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

48ωρο ταλαιπωρίας (πάλι) στην Αθήνα

Απεργιακό τσουνάμι αναμένεται για  σήμερα και αύριο στην Αθήνα εξαιτίας των 48ωρων κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει τα ΜΜΜ αλλά και των στάσεων εργασίας και  συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματίσει οι ομοσπονδίες της ΑΔΕΔΥ.

Έτσι για 48 ώρες δεν θα κινηθούν μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει κυκλοφοριακή ασφυξία στους δρόμους της πρωτεύουσας.
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την εργασιακή εφεδρεία που προωθεί η κυβέρνηση και τις μετατάξεις.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Παρασκευή και οι αυτοκινητιστές ταξί

Το «τσεκούρωμα» σε μισθούς και συντάξεις, τα χαράτσια και η ανεργία είναι οι λόγοι που αποφάσισαν κινητοποιήσεις και οι ομοσπονδίες της ΑΔΕΔΥ.

Έτσι, την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από τις 11:00 έως τις 15:00, ενώ θα συγκεντρωθούν στις 11:30 στο υπουργείο Υγείας και θα κάνουν πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Επιπλέον, η ΟΛΜΕ αποφάσισε για σήμερα Πέμπτη, συλλαλητήριο στα Προπύλαια στη 1το μεσημέρι και πορεία στη Βουλή.

Η ΠΟΕ – Ε.ΕΘ.Α θα προχωρήσει σε στάση εργασίας την Παρασκευή από 7:00 – 10:00 και συγκέντρωση στην κεντρική πύλη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Επίσης η ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ από σήμερα και για πέντε μέρες θα απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι, ο οποίοι αντιδρούν στην αφαίρεση από αυτούς υποθέσεων που αφορούν τα συναινετικά διαζύγια, τις προσημειώσεις ακινήτων, την έκδοση διαταγών πληρωμής και κληρονομητήρια.

Τέλος, έχει προγραμματιστεί μαζικό συλλαλητήριο όλων των ομοσπονδιών για το Σάββατο στις 15 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί. Η πορεία θα ξεκινήσει από την Γ' Σεπτεμβρίου με κατεύθυνση στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: