Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Ρατσιστική επίθεση με θύμα 53χρονο οφθαλμίατρο

Ρατσιστική επίθεση με θύματα έναν 53χρονο οφθαλμίατρο που κατάγεται από την Ινδία και την 50χρονη σύζυγό του, η οποία κατάγεται από το Ιράν, σημειώθηκε στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης, με πρωταγωνιστή 26χρονο, που στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική και ήταν σε κατάσταση αμόκ. Ο νεαρός, χωρίς να προηγηθεί απολύτως τίποτε, ξυλοκόπησε το ζευγάρι, αφού πρώτα έβριζε έξω από τα γραφεία τους, ζητώντας να φύγουν, επειδή είναι αλλοδαποί.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Μακεδονία" ο 26χρονος οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος χθες το μεσημέρι στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, την ίδια ώρα που ο 53χρονος ήταν στο χειρουργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, λόγω των σοβαρών τραυμάτων στο πόδι του.

“Πρώτα άρχισε να χτυπάει τα κάγκελα της πόρτας, που ευτυχώς κλειδώσαμε, μας έβριζε επειδή είμαστε αλλοδαποί”, περιέγραψε η 50χρονη, την οποία γρονθοκόπησε και εμφανίστηκε με κολάρο στο δικαστήριο. “Είμαστε 30 χρόνια στην Ελλάδα, έχουμε ελληνική υπηκοότητα, αλλά αυτό δεν μας έχει συμβεί ποτέ”.

Το πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο ισόγειο πολυκατοικίας στην Άνω Τούμπα, όπου βρίσκονται τα γραφεία της 50χρονης που εμπορεύεται αναλώσιμα ιατρικά υλικά.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψαν οι μάρτυρες, χωρίς να συμβεί τίποτε, οι υπάλληλοι των γραφείων άκουσαν μαινόμενο τον 26χρονο να χτυπά τις πόρτες και να φωνάζει εναντίον αλλοδαπών, ζητώντας “να φύγουν οι ξένοι”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: