Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

6 απλοί τρόποι για να προστατευτείτε από τη φθινοπωρινή γρίπη

Τώρα που ο ήλιος αρχίζει να δίνει τη θέση σου στο μουντό φθινοπωρινό ουρανό και ο καιρός αρχίζει να κρυώνει για τα καλά, είναι όλο και πιθανότερο να πέσετε θύμα μιας εποχικής, φθινοπωρινής γρίπης.
Υπάρχουν, όμως, απλοί τρόποι που μπορούμε να εφαρμόσουμε στην καθημερινή μας ζωή που θα μας βοηθήσουν να την αποφύγουμε.
Πρώτα από όλα, πλύνετε τακτικά και καλά τα χέρια σας. Είναι απαραίτητο να πλένουμε συχνά τα χέρια μας, και όχι μόνο πριν καθήσουμε να φάτε. Έτσι απαλλασσόμαστε από τα μικρόβια που ‘φωλιάζουν’ σε όλες τις επιφάνειες που ερχόμαστε σε επαφή κάθε μέρα, όπως σε πληκτρολόγια, τηλέφωνα, χειρολαβές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ή ακόμα και στο γυμναστήριο και στα περιοδικά σε αίθουσες αναμονής.
Πλύνετε καλά και τα φρούτα και λαχανικά που θα καταναλώσετε, ακόμα και εκείνα τα οποία το εξωτερικό περίβλημα δεν τρώγεται, όπως στις μπανάνες, τα πορτοκάλια, τα αβοκάντο, τα ακτινίδια κ.ο.κ. Και εκεί μπορεί να κρύβονται μικρόβια από χέρι σε χέρι που τα αγγίζουν και μπορούν να μας ρίξουν στο κρεβάτι.
Κοιμηθείτε! Ο ύπνος και η ξεκούραση θα μας δώσει την ενέργεια και δύναμη να πολεμήσουμε τη γρίπη και τις ιώσεις της εποχής.
Συνεχίστε το pilates και την άσκησή. Πάντα το φθινόπωρο μας βρίσκει με φορτωμένο πρόγραμμα, αλλά ξεκλέψτε χρόνο και πηγαίνετε στο studio ή το γυμναστήριό σας για να δυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
Περιορίστε το αλκοόλ. Η υπερκατανάλωσή του μειώνει την καλή λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων, που καταπολεμούν τους ιούς, αλλά και τις αντοχές μας.
Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως σπανάκι, μπρόκολο, μούρα, ρόδια κ.ά. Τα αντιοξειδωτικά μάχονται τις ελεύθερες ρίζες που επιβραδύνουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού.

modusvivendipilates.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: