Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Οι Έλληνες δαμάζουν την Αρκτική!


Η συνέχιση της κλιματικής αλλαγής του πλανήτη και η συνακόλουθη υποχώρηση των πάγων από μεγάλες θαλάσσιες περιοχές έχουν... επιταχύνει τις εξελίξεις στο μέτωπο της ναυσιπλοΐας στην Αρκτική. Το ζήτημα αυτό βέβαια, κάθε άλλο...παρά καινούργιο είναι για τη Ρωσία μια και ήταν ζήτημα επιστημονικού ενδιαφέροντος ήδη από τα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης.

Όμως από τα τέλη του 2010 η Ρωσία έχει μια νέα στρατηγική ανάπτυξης της Αρκτικής η οποία διαφέρει από την προηγούμενη στο εξής: Ενώ στο παρελθόν το ζητούμενο ήταν η προστασία και διατήρηση των φυσικών πόρων για τις επόμενες γενεές, σήμερα η προσοχή έχει στραφεί στην άμεση εκμετάλλευσή τους.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν αναδεικνύει ως αντίπαλο δέος στη διώρυγα του Σουέζ το Βόρειο Ανατολικό Πέρασμα (Noerthern Sea Route)

Η συγκεκριμένη διαδρομή μειώνει την απόσταση Άπω Ανατολή – Ευρώπη τουλάχιστον κατά 22 ημέρες σε σύγκριση με άλλα περάσματα, όπως το Σουέζ ή ο γύρος της Αφρικής.

Και σε αυτόν τον τομέα οι Έλληνες πλοιοκτήτες πρωτοπορούν. Το πρώτο ελληνικής πλοιοκτησίας που διέσχισε το «βόρειο-ανατολικό πέρασμα» είναι το πλοίο-ψυγείο «Rainfrost» χωρητικότητας 470.604 cbft) του Ομίλου Λασκαρίδη και πιο συγκεκριμένα της εταιρείας Laskaridis Shipping.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: