Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Στις φλόγες ο Νομός Χανίων

Μπαράζ πυρκαγιών ξέσπασαν στο Νομό Χανίων με πιο σοβαρή τη φωτιά που καίει από το απόγευμα της Παρασκευής στην Αγία Ειρήνη Σελίνου.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, η πυρκαγιά έχει καταστρέψει περίπου 45 στρέμματα δασικής και 160 χορτολιβαδικής έκτασης και η κατάσβεσή της είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς καίει σε δύσβατη περιοχή με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η προσέγγιση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ανησυχία στις αρχές έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η φωτιά έχει πλησιάσει στο γνωστό φαράγγι της Αγίας Ειρήνης και οι πυροσβέστες δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες ώστε να μην αναπτυχθούν μέτωπα μέσα σε αυτό.

Σημαντική βοήθεια αναμένεται να δώσoυν τα 2 καναντέρ από την Ελευσίνα, που λίγο μετά τις 4:30 προσθαλασσώθηκαν στον κόλπο της Σούδας ώστε να ξεκινήσει η επιχείρηση πυρόσβεσης από αέρος.

Από εδάφους επιχειρούν δύο πεζοπόρα τμήματα από Ηράκλειο και Χανιά, με συνολικά 25 άντρες και 4 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ αναμένεται ένα πεζοπόρο τμήμα από την Αθήνα, που θα μεταβεί στην περιοχή με C130.

Φωτιές σε Κίσσαμο, Σφακιά και Καστέλι

Την ίδια ώρα οι αρχές κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τέσσερις ακόμα φωτιές, ευτυχώς μικρότερης έκτασης στο Σερικάρι Κισσάμου, στον Σέμπρωνα, στον Καλλικράτη Σφακίων καθώς και στη Σαρακίνα και στο Έλος στο Καστέλι.

Όλες οι φωτιές ξέσπασαν το μεσημέρι από τη 1 μέχρι τις 4 το μεσημέρι ενώ γρήγορα τέθηκαν υπό μερικό ( Σαρακίνα, Έλος) ή πλήρη έλεγχο (Σέμπρωνα, Καλλικράτη) αφού έκαψαν χορτολιβαδική έκταση.

Τέλος νωρίς το πρωί δύο φωτιές σε περιοχές του Ομαλού τέθηκαν γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο, ύστερα από την επέμβαση 4 πυροσβεστικών οχημάτων.

flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: