Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Αθώος ο Σίμος Σεϊσίδης για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον αναρχικό για το πλημμέλημα της οπλοφορίας, και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, εξαγοράσιμη κατά πέντε ευρώ τη μέρα.

Ομόφωνα αθώο για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον αναρχικό Σίμο Σεϊσίδη, που έχασε το πόδι του από σφαίρα αστυνομικού κατά την διάρκεια καταδίωξης στο κέντρο της Αθήνας πριν περίπου ενάμισι χρόνο μετά την ληστεία πολυκαταστήματος.

Στον συγκατηγορούμενο του, Άρη Σειρηνίδη, που επίσης είχε συλληφθεί με τον Σεϊσίδη μετά την ληστεία, το δικαστήριο κατά πλειοψηφία (5-2) αποφάσισε την μετατροπή της κατηγορίας της αντίστασης κατά της αρχής (πλημμέλημα) σε απείθεια, ενώ αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή για το -επίσης πλημμέλημα - της οπλοφορίας.

Η συνολική ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε είναι 18 μηνών, με αναστολή. Σε κανέναν από τους δύο κατηγορούμενους δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Ανάλογη ποινική μεταχείριση για τους δύο κατηγορουμένους ζήτησε με την πρότασή του ο Εισαγγελέας. Ο εισαγγελικός λειτουργός έκρινε πως ο Σεϊσίδης δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και τόνισε πως και οι δύο κατηγορούμενοι αιφνιδιάστηκαν από τους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: