Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Δίνουν φοροκάρτα που ΔΕΝ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Μικρό ήταν το ενδιαφέρον των καταναλωτών για την προμήθεια της φοροκάρτας, που από τη Δευτέρα είναι διαθέσιμη από τις τράπεζες. Εξάλλου, σε αυτήν τη φάση η κάρτα δεν μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί, καθώς οι εμπορικές επιχειρήσεις στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν ήταν ενημερωμένες κι έτσι ακόμη κι αν κάποιος καταναλωτής εμφανιζόταν στο ταμείο θα αντίκριζε απορημένα βλέμματα.
Οπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, η χρήση της φοροκάρτας δεν είναι σε αυτήν τη φάση δυνατή.
Η φοροκάρτα είναι ένας τρόπος ηλεκτρονικής καταγραφής των αποδείξεων, ώστε να απαλλάξει τον καταναλωτή από το χαρτοβασίλειο της ετήσιας συλλογής αποδείξεων, ο οποίος χρησιμοποιείται ταυτόχρονα ως ηλεκτρονικό μάτι παρακολούθησης της υπηρεσίας πληροφοριακών συστημάτων. Οπως σημειώνει η ΕΣΕΕ, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τις τελευταίες λεπτομέρειες ούτε έχει οριστικοποιήσει τις απαιτούμενες αναλυτικές πληροφορίες για το πώς θα αντιμετωπίσει το γεγονός ότι ο καταναλωτής, εκτός από την ηλεκτρονική χρεοπίστωση μέσω φοροκάρτας, θα παίρνει και τη χάρτινη απόδειξη λιανικής για την οποία δεν έχει την υποχρέωση διακράτησης και η οποία μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί από οποιοδήποτε άλλο φυσικό πρόσωπο.
Επισημαίνεται ότι για τη χρήση της φοροκάρτας από τον καταναλωτή, η επιχείρηση πρέπει να διαθέτει τερματικό point of sales (pos), από όπου θα περνά η κάρτα, ώστε να καταγράφονται τα στοιχεία της απόδειξης και κυρίως το ποσό. Ομως, σύμφωνα με τις πληροφορίες των τραπεζών, πρέπει πρώτα να αναβαθμιστεί το πρόγραμμά τους και κατόπιν να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις πότε και πώς θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι σήμερα αυτό δεν είναι εφικτό, ενώ δεν πρέπει να αποκλειστούν οι επιχειρήσεις που διαθέτουν χειροκίνητο μηχάνημα ή δε διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: