Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Περιφέρεια Ηπείρου: Απόσυρση φυσικού μεταλλικού νερού από τον ΕΦΕΤ

Τη διακίνηση φυσικού μεταλλικού νερού, στο οποίο ανιχνεύτηκε υψηλή συγκέντρωση βρωμικών ιόντων, διαπίστωσε ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, στο πλαίσιο του προγράμματος για τον επίσημο έλεγχο στα εμφιαλωμένα νερά για το 2011.

Πρόκειται για φυσικό μεταλλικό νερό, με εμπορική επωνυμία «Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο» 1,5 lt, με αριθμό παρτίδας LOT 171201117:03 και ημερομηνία λήξης 20-6-12, το οποίο εμφιαλώνεται από την επιχείρηση «ΠΗΓΕΣ ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ Α.Ε. - EUROWATERLAND», Κρυστάλλη 20, Άρτα.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση απόσυρση του προϊόντος, ενώ παράλληλα η εταιρεία προχώρησε σε προληπτική απόσυρση όλων των αριθμών παρτίδων του προϊόντος. Ο ΕΦΕΤ σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, του υπουργείου Υγείας και του Γενικού Χημείου του Κράτους, διενεργεί σχετικούς ελέγχους, εξετάζοντας ακόμη και το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ι. Μίχας, τόνισε ότι «όσοι δε συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ελεγκτών μας, θέτοντας με αυτό τον τρόπο σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, πρέπει να γνωρίζουν ότι εκτός από τα υψηλά πρόστιμα θα έρχονται αντιμέτωποι και με ποινές που θα φτάνουν έως την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεών τους». Τέλος, καλούνται οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το προϊόν, ανεξαρτήτως παρτίδας, να μην το καταναλώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: