Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

«Αγανάκτησαν» και οι Γερμανοί

Μπορεί να είναι η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη και να πρωταγωνιστεί στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, αλλά οι...
πολίτες της συμμετέχουν στις διαμαρτυρίες κατά του οικονομικού συστήματος.

Ο λόγος για τη Γερμανία, όπου οι ντόπιοι «Αγανακτισμένοι» με το χρηματοπιστωτικό σύστημα συγκεντρώθηκαν σήμερα για να διαδηλώσουν στη Φρανκφούρτη και στο Βερολίνο, λίγες ημέρες μετά την έκτακτη σύνοδο των Βρυξελλών που αποφάσισε μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

Στο Βερολίνο περίπου 3.000 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών και πραγματοποίησαν πορεία από το δημαρχείο προς την πρώην πρεσβεία των ΗΠΑ. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Καταλάβετε το Βερολίνο» και «Αγανακτείστε».

Στη Φρανκφούρτη οι 2.000 διαδηλωτές ακολούθησαν μια πορεία που περνούσε από την έδρα της Deutsche Bank και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και στο Αμβούργο, από περίπου 4.500 άτομα που διαμαρτύρονταν για τις υψηλές τιμές των ενοικίων και την έλλειψη αξιοπρεπούς στέγασης. Σύμφωνα με την αστυνομία, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια όταν διαδηλωτές εκτόξευσαν δοχεία με μπογιά εναντίον των τοπικών γραφείων του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Το κίνημα «Καταλάβετε τη Φρανκφούρτη», κατά το «Occupy Wall Street», το ανάλογο κίνημα της Νέας Υόρκης, και άλλες οργανώσεις σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν νέες κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις στις 12 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: