Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Μπλακάουτ στην ΥΠΑ καθηλώνει αεροσκάφη

Logo of EUROCONTROL. For usage see the visual ...Image via WikipediaΓια δεύτερη φορά σε διάστημα 14 μηνών το σύστημα ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας τέθηκε εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στα αεροπορικά δρομολόγια.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο enet.gr ο πρόεδρος της ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, Αγγ. Σωτηρόπουλο, γύρω στη 1 τη νύχτα σημειώθηκε μπλακάουτ στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής της ΥΠΑ και η πτώση του συστήματος κράτησε για περίπου 2,5 ώρες.

Το σοβαρό πρόβλημα παραδέχεται σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών που αναφέρει πως διεκόπη η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Κατά το υπουργείο η βλάβη αποκαταστάθηκε μετά από 15 λεπτά, "χωρίς όμως να επανέλθει η απεικόνιση στις οθόνες". Ενημερώθηκε σχετικά το Eurocontrol, ενώ η "υπάρχουσα εναέρια κυκλοφορία αντιμετωπίστηκε με διαδικαστικό έλεγχο μέχρι τις 5.00 π.μ. οπότε αποκαταστάθηκε η πλήρης λειτουργία με αρχικά μειωμένη χωρητικότητα". Πάντως το σύστημα για την επικοινωνία των ελεγκτών με τα αεροσκάφη που βρίσκονταν εν πτήσει δεν είχε πρόβλημα, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η σοβαρή βλάβη είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στις πρωινές πτήσεις με τα δρομολόγια από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" να πραγματοποιούνται με μία ώρα καθυστέρηση κατά μέσο όρο.

Ενα παρόμοιο, εξίσου σοβαρό, συμβάν είχε σημειωθεί στις 22 Αυγούστου 2010, όμως το πάθημα όπως φαίνεται δεν έγινε μάθημα.
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΚΑΒΕΑΣ/ enet.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: