Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Τρία τουρκικά πλοία ερευνούν ανοιχτά της Κύπρου

Τρία τουρκικά πλοία διεξάγουν ή πρόκειται να αρχίσουν εντός των ημερών δισδιάστατες και τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες σε περιοχές γύρω από την Κύπρο ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Τανέρ Γιλντίζ.
Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, σε ομιλία του την Κυριακή σε συνέδριο της επαρχιακής επιτροπής νεολαίας του ΑΚΡ στο Καϊσέρι (Καισαρεία), ο Τ.Γιλντίζ ανέφερε ότι από τη Δευτέρα θα αρχίσουν οι έρευνες στη Μεσόγειο.
Διευκρίνισε ακόμη ότι από την Αντάλια και για μήκος 1.100 χλμ θα γίνουν τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες. Το πλοίο, είπε, θα μείνει περίπου 40 ημέρες.
«Αυτοί που λένε ότι είναι μόνο το Piri-Reis, κάνουν λάθος. Το Piri-Reis έχει κάνει μέχρι σήμερα δισδιάστατες έρευνες σε περίπου 2.100 τ.χλμ. Στη συνέχεια θα κάνει έρευνες σε μιαν περιοχή που θα φτάσει τα 4.000 τ.χλμ. Δεν μείναμε φυσικά μόνο σε αυτά. Την ίδια στιγμή εμείς σε συνεργασία με μια άλλη διεθνή εταιρεία για 40 ημέρες κάναμε έρευνες στη Μεσόγειο. Αυτό δεν το δημοσιοποιήσαμε. Γιατί αμέσως θα υπήρχαν κάποιοι που θα προσπαθούσαν να έρθουν σε επαφή με αυτή την εταιρεία και αυτή (η εταιρεία) ολοκλήρωσε τις δισδιάστατες έρευνες», είπε.
Ένα μέρος των ερευνών έχει ολοκληρωθεί, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «θα είναι μια γρήγορη διαδικασία και αύριο [Δευτέρα] θα δώσουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες».
Εκτός από την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας, κατέληξε ο Τούρκος υπουργός, στη βάση της «συμφωνίας» που υπέγραψαν με τα κατεχόμενα θα συνεχίσουν τις έρευνες στον βορρά και τον νότο, και επιπλέον θα συνεχιστούν οι εργασίες και στα δυτικά της Κύπρου.
«Με ηρεμία» παρακολουθεί η Κύπρος
Σε ότι αφορά τις τουρκικές ενέργειες, η Κυπριακή Δημοκρατία παρακολουθεί «με ηρεμία και νηφαλιότητα» τις κινήσεις των δυο ερευνητικών τουρκικών σκαφών, που βρίσκονται κοντά στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, δήλωσε ο υπουργός Συγκοινωνιών Ευθύμιος Φλουρέντζος.
Διαβεβαίωσε ακόμη ότι εκεί και όπου χρειάζεται γίνονται τα απαραίτητα βήματα από την Κυπριακή Δημοκρατία σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις.
Όπως ανέφερε ότι τα δυο τουρκικά σκάφη φέρουν νορβηγική σημαία και σημαία των Φερόων και βρίσκονται 90 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του Ακάμα, στις περιοχές που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία.
Ο Κύπριος υπουργός είπε ακόμα ότι το Piri-Reis βρίσκεται στην περιοχή του οικοπέδου εννέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: