Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Παπανδρέου: "Εμείς θα φτιάξουμε την Ελλάδα και κανείς άλλος για εμάς"

"Ευκαιρία" να αλλάξει η χώρα χαρακτήρισε τη συμφωνία "κουρέματος" του χρέους κατά το διάγγελμα, που απηύθυνε στον ελληνικό λαό, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

"Η συμφωνία μας δίνει την ευκαιρία να καθορίσουμε την τύχη μας. Τα αποτελέσματα δεν ήρθαν τυχαία. Η δική μας συλλογική προσπάθεια οδήγησαν στη χθεσινή απόφαση", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως υπογράμμισε, το αποτέλεσμα της χθεσινής διαπραγμάτευσης είναι μεγάλης σημασίας για τη χώρα, καθώς έφυγαν από πάνω μας δεκάδες δισ. ευρώ χρέους.

"Όταν τολμάμε να κάνουμε δύσκολα βήματα μπορούμε να καταφέρουμε τους στόχους μας. Μάχη που δεν δίνεται είναι μάχη που χάνεται", είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ακόμη πως η Ευρώπη με τη χθεσινή της απόφαση βάζει πλάτη για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας.

Όπως σημείωσε ωστόσο, στη χώρα και μόνο επαφίεται η ευθύνη για την εφαρμογή της απόφασης.

"Η κρίση μας δίνει την ευκαιρία"

"Από εμάς, την εξουσία, ξεκίνησε το πρόβλημα", τόνισε σημειώνοντας πως χρειάζεται η προσπάθεια όλων για την αλλαγή "όσων μας προσβάλλουν".

"Δεν έχει νόημα να αναμασάμε την ίδια κριτική. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν και να αλλάξουμε".

"Η χθεσινή απόφαση σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί πρόβλημα για το τραπεζικό σύστημα ή τις συντάξεις, το αντίθετο", πρόσθεσε.

"Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο, να φύγουμε από εξαρτήσεις. Το να έχουμε τεχνογνωσία και στήριξη, μόνο καλό μπορεί να προσφέρει", σημείωσε προφανώς αναφερόμενος στην εποπτεία τεχνοκρατών της Τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: