Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Βενιζέλος: «Η μάχη των μαχών μέχρι την Κυριακή»

«Μέχρι την Κυριακή το βράδυ πρέπει να δώσουμε την μάχη όλων των μαχών» είπε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε μία προσπάθεια να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου.

Ο Υπουργός Οικονομικών χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους, κάνοντας λόγο για «πολεμικές συνθήκες», ενώ τόνισε ότι το πολυνομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί. «Χωρίς τα μέτρα που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο δεν μπορεί να κλείσει ο προϋπολογισμός του 2011 και δεν μπορεί να διαμορφωθεί ο προϋπολογισμός του 2012. Δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η δημοσιονομική προσαρμογή», ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αποτελεί το εισιτήριο μας για να πάμε στην διαπραγμάτευση στις 23 Οκτωβρίου. Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου σημαίνει κάλεσμα για τη σωτηρία της πατρίδας».

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «σημασία έχει να ψηφιστούν όλες οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου», απευθυνόμενος έμμεσα στην κυρία Λούκα Κατσέλη που επιμένει στην πρόθεση της να καταψηφίσει το άρθρο 37 στην κρίσιμη ψηφοφορία της Πέμπτης.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος απευθύνθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι «κάποιοι υπόσχονται στους πάντες τα πάντα, χωρίς να έχουν πειστικό σχέδιο αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι αν δεν δράσουμε τώρα δεν θα υπάρξει επόμενη ημέρα, δεν θα υπάρχει ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΝΔ. Θα υπάρχει μόνο επόμενη νύχτα».

Δεκτή η πρόταση των 40 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Σε μία κίνηση «καλής θέλησης» ενόψει της κρίσιμης ονομαστικής ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου ο Υπουργός Οικονομικών έκανε εν μέρει δεκτή την πρόταση που κατέθεσε νωρίτερα η κυρία Λούκα Κατσέλη μαζί με 40 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και αφορά την διευκόλυνση των δανειοληπτών που υπάγονται στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας ή που υφίστανται μεγάλες μισθολογικές απώλειες.

Ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, είπε ότι έχει έρθει σε συνεννόηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών προκειμένου να υπογραφεί μία σύμβαση με το Υπουργείο Οικονομικών με την οποία θα παρέχονται διευκολύνσεις στους δανειολήπτες που πλήττονται με το πολυνομοσχέδιο, ανάλογα πάντα με τα εισοδήματα τους.
Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία της κυρίας Κατσέλη, 40 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν πρόταση για ενσωμάτωση διάταξης στο πολυνομοσχέδιο με την οποία θα παρέχονται διευκολύνσεις σε δημοσίους υπαλλήλους για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

Οι 40 βουλευτές που υπογράφουν την πρόταση ζητούσαν να ισχύσουν για όσους εντάσσονται στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας αλλά και για όσους χάνουν τουλάχιστον το 20% του μισθού τους από το ενιαίο μισθολόγιο οι παρακάτω ρυθμίσεις:

1) Περίοδος χάριτος ενός έτους, χωρίς καταβολή τόκων και κεφαλαίου

2) Αναστολή κατά την διάρκεια της εφεδρείας της χρεολυτικής αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου

3) Παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου για τρία χρόνια.

Την πρόταση, ανάμεσα σε άλλους, υπογράφουν οι : Μιχάλης Κατρίνης, Έλενα Παναρίτη, Γιάννης Βούρος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Χρήστος Μαγκούφης, Ευτύχιος Δαμιανάκης, Μίμης Ανδριυλάκης, Δημήτρης Λιντζέρης, Πέμη Ζούνη, Κώστας Καρτάλης, Μιλένα Αποστολάκη, Σούλα Μερεντίτη, Βασιλική Τσόνογλου, Συμεών Κεδίκογλου, Άννα Νταλάρα, Νάντια Γιαννακοπούλου κ.α.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η κυρία Κατσέλη έχει εκφράσει την διαφωνία της και έχει πει ρητά ότι σκοπεύει να καταψηφίσει άλλη διάταξη που αφορά την εργασιακή εφεδρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: