Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Η γιόγκα βοηθάει στην αύξηση της μυϊκής δύναμης

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται αν η γιόγκα μπορεί να βελτιώσει τη μυϊκή τους δύναμη.
Μία μελέτη διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Davis. Δέκα κολέγια έκαναν ένα πρόγραμμα γιόγκα για οκτώ εβδομάδες. Κάθε εβδομάδα, παρακολούθησαν 2 με 4 τάξεις, κατά την οποία έκαναν 10 λεπτά με τον έλεγχο αναπνοής, μόλις 15 λεπτά ασκήσεις προθέρμανσης, 50 λεπτά σε γιόγκα asanas, και στη συνέχεια 10 λεπτά χαλάρωσης / διαμεσολάβησης. Στο τέλος των οκτώ εβδομάδων, οι ερευνητές μέτρησαν τα αποτελέσματα των φοιτητών και ανακάλυψαν ότι μυϊκή δύναμη τους είχε αυξηθεί έως και 31%, η μυϊκή αντοχή τους βελτιώθηκε κατά 57%, η ευελιξία τους αυξήθηκε κατά 188%, και η καρδιοαναπνευστική τους αντοχή βελτιώθηκε κατά 7%.

Αυτά τα αποτελέσματα ήταν αρκετά εκπληκτικά αν σκεφτεί κανείς ότι η μελέτη αυτή διεξαγόταν μόνο για οκτώ εβδομάδες.
Πώς μπορεί κάτι που φαίνεται τόσο απλό να έχει τόσο μεγάλη επίδραση στην μυϊκή εκγύμναση ; Στην μυϊκή δύναμη σε εναντιθέση με τις παραδοσιακές ασκήσεις κτήσιμου βάρος, η γιόγκα παρέχει στο σώμα την αντίσταση.

Στο γυμναστήριο με την άρση βάρους φορτίζουμε τους μυς μας και έτσι τους δυναμώνουμε ενώ στην γιόγκα με τις αναπνοές και με την άσκηση να γίνεται με αργό ρυθμό επιτρέπουμε την παροχή αντίστασης του σώματος με τους μυς μας. Σε πολλές ασκήσεις οι μυς φτάνουνε στα όρια τους διότι απαιτούν τεράστια ενέργεια για να ελένξουν το σώμα μας μην χάσει την ισοροπία του όπως είναι οι Tree Pose και Shoulderstand που απαιτούν τεράστιες ελέγχου των μυών, ώστε να μας αποτρέψει από την καταρρεύση του κορμού. Αυτό βοηθά να χτίσει και να ενισχύσει τους μυς. Η μυϊκή ισορροπία του βάρος απομονώνει ένα συγκεκριμένο μυ ανάλογα την άσκηση και αυτό οδηγεί σε πιο σφιχτοί μύες.

Οι μύες που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια της γιόγκα είναι πιο πιθανό να είναι επίμηκες, γιατί ενώ τους φορτίζετε κάνετε και επιμήκυνση ταυτόχρονα. Μπορείτε και μέσα από την γιόγκα να μην εργαστείτε πάνω σε απομονωμένους μυς αλλά να κάνετε και ασκήσεις ταυτόχρονα για όλο το σώμα για να έχετε ένα πιο ισορροπημένο πρόγραμμα και έτσι να μειώσετε τις πιθανότητες τραυματισμού. Ότι και αν επιλέξετε στην πρακτική της γιόγκα για την εκγύμναση του σώματος σας, είτε ως πρωτεύον γυμαστική σας είτε ως συμπλήρωμα στο πρόγραμμα σας η γιόγκα θα σας χαρίσει ένα υγιές σώμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: