Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

«Ο Αμερικάνικος Βούβαλος»: Μας διοικούν τραπεζίτες, χρηματιστές και μεγαλοκομπιναδόροι

David Mamet at the premiere of Red Belt at the...Image via WikipediaΤο Θέατρο Πορεία παρουσιάζει το εμβληματικό και κλασικό έργο "Ο Αμερικάνικος Βούβαλος" του σπουδαίου και βραβευμένου για το έργο αυτό, το 1975, με τα βραβεία OBIE και Αμερικανών Κριτικών, Ντέηβιντ Μάμετ, σε νέα, αναθεωρημένη μετάφραση του Δημήτρη Τάρλοου.

Το έργο, μια κλασική σύγχρονη τραγωδία, κινείται σε δύο επίπεδα. Το πρώτο είναι καθαρά πολιτικό, καθώς περιγράφει με ενάργεια και χιούμορ την κατάρρευση του Αμερικάνικου καπιταλιστικού συστήματος. Το δεύτερο είναι εξίσου σημαντικό, διότι ασχολείται με την αποδόμηση των ανθρώπινων σχέσεων και ειδικά των οικογενειακών, καθώς οι τρεις ανδρικοί χαρακτήρες του έργου συγκροτούν μια ιδιότυπη οικογένεια. Ο «Αμερικάνικος Βούβαλος», φαντάζει σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ, καθώς το ελληνικό όνειρο του εύκολου και ανώδυνου πλουτισμού κατέληξε σε μια αληθινή τραγωδία. Η νεολαία παίζει στο έργο έναν καταλυτικό ρόλο, γιατί γίνεται η αφορμή να κατανοήσουν οι "ενήλικες" την πλάνη τους. Ο Μάμετ μας δείχνει καθαρά ότι, σ’ έναν κόσμο φτιαγμένο από χρήμα, ο άνθρωπος θα συνεχίσει να αποζητά παθιασμένα και με οποιοδήποτε τίμημα, τις σχέσεις και τα αισθήματα. Το γεγονός ότι ο συγγραφέας ταυτίζει την επιχειρηματικότητα με την εγκληματικότητα, προκαλεί έκπληξη και εγείρει ενδεχομένως διαφωνίες, όμως δεν θα πρέπει να ξενίζει σ’ έναν κόσμο που πλέον υπάρχει η αίσθηση ότι διοικείται από τραπεζίτες, χρηματιστές και μεγαλοκομπιναδόδους. 
ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: