Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Δανία : Ισχυρή έκρηξη με νεκρούς

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα σ' ένα πρώην στρατόπεδο στο Αντστ, μια μικρή πόλη στη νότια Δανία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο χώρος του πρώην στρατοπέδου ανήκει εδώ και χρόνια σε ιδιώτη. Η αιτία της έκρηξης ερευνάται, ωστόσο οι κάτοικοι της περιοχής απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας, αφού σε κτίρια του στρατοπέδου υπάρχουν πυροτεχνήματα, φτιαγμένα από ισχυρά εκρηκτικά.

"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δύο άνθρωποι είναι νεκροί. Μπορεί να υπάρχουν και περισσότεροι", δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων η Χέλε Λάντμπεργκ, εκπρόσωπος της περιφερειακής αστυνομίας της Νότιας Γιουτλάνδης, προσθέτοντας πως η αιτία της έκρηξης δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. "Η έρευνά μας για τα αίτια της έκρηξης μπορεί να διαρκέσει πολλές ημέρες", πρόσθεσε.

Οι 174 οικογένειες που ζουν σε απόσταση 400 μέτρων ή και λιγότερο από τον τόπο της έκρηξης στο Αντστ, κοντά στη μικρή πόλη Βέτζεν, απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους επειδή πυροτεχνήματα, "εκρηκτικά που χρησιμοποιούνται συνήθως από επαγγελματίες πυροτέχνες" βρίσκονταν στο εσωτερικό του στρατοπέδου, δήλωσε η Λάντμπεργκ.

Εξαιτίας του κινδύνου, απομακρύνθηκαν προσωρινά από την περιοχή η αστυνομία και οι πυροσβέστες, ωστόσο τεχνικοί των ενόπλων δυνάμεων, τους έδωσαν το βράδυ το πράσινο φως για να επιστρέψουν και να συνεχίσουν την έρευνά τους, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Οι οικογένειες θα πρέπει να περάσουν τη νύχτα σε ένα σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: