Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ο Αλεξάντερ Πέιν στη Θεσσαλονίκη

O ελληνικής καταγωγής αμερικανός σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν θα δώσει το «παρών» στο 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, καθώς η τελευταία ταινία του «Οι απόγονοι» (The descendants) θα ανοίξει την αυλαία της εφετινής διοργάνωσης την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου.
Αντλώντας έμπνευση από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Κ.Χ. Χέμινγκς, ο Πέιν με τους «Απογόνους» ισορροπεί ανάμεσα στην τραγωδία και την κωμωδία για να σκιαγραφήσει με γενναιόδωρη ευαισθησία μια οικογενειακή κρίση που αποζητεί την κάθαρση. Στον κεντρικό ρόλο της ταινίας ένας πατέρας (Τζορτζ Κλούνεϊ), ο οποίος έπειτα από ένα ατύχημα που αφήνει τη σύζυγό του σε κώμα καλείται να λάβει αποφάσεις ζωής για το μέλλον της οικογένειας.
Η αυλαία του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πέφτει το Σάββατο 12 Νοεμβρίου και πάλι στο Ολύμπιον με την ταινία «Μάρθα Μάρσι Μέι Μαρλίν» (Martha Marcy May Marlene) του πρωτοεμφανιζόμενου Σον Ντέρκιν: ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο το οποίο έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση, ενώ η ταινία έχει τιμηθεί με το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Σάντανς. Ηρωίδα μια γυναίκα (Ελίζαμπεθ Ολσεν), η οποία προσδοκά να επανακτήσει μια φυσιολογική ζωή έπειτα από τη μυστηριώδη φυγή της από μια αίρεση.
Η ταινία έναρξης εντάσσεται στις Ειδικές Προβολές και η ταινία λήξης στο τμήμα Ανοιχτοί Ορίζοντες, δράσεις του 52ου ΦΚΘ που χρηματοδοτούνται μεταξύ άλλων από την Ευρωπαϊκή Ενωση – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007 – 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: