Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Υπερβολικές αυξήσεις νοσηλίων στο Ε.Σ.Υ. καταγγέλλουν οι γιατροί


Τις υπερβολικές αυξήσεις των νοσηλίων στα Δημόσια Νοσοκομεία καταγγέλλει η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών θήνας και Πειραιά (Ε.Ι.Ν.Α.Π.), κάνοντας λόγο για αύξηση, που σε πολλές περιπτώσεις είναι πενταπλάσια και εξαπλάσια των παλιών νοσηλίων.

Επισημαίνουν μάλιστα, πως η πολιτική αυτή οδηγεί τους κλάδους υγείας των ασφαλιστικών ταμείων σε κατάρρευση ενώ ουσιαστικά απαγορεύει την πρόσβαση των ανασφάλιστων ανέργων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Δραματικές μάλιστα είναι οι αυξήσεις των νοσηλίων στα δημόσια μαιευτήρια γεγονός που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς τα χρήματα πληρώνονται απευθείας από τους ενδιαφερόμενους αφού δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι επίτοκοι λαμβάνουν μόνο το επίδομα, που προβλέπει το ασφαλιστικό ταμείο στις περισσότερες των περιπτώσεων, ενώ το Ι.Κ.Α. και ο Ο.Γ.Α. καλύπτει μόνο την Γ’ θέση σε περίπτωση καισαρικής τομής.

Συγκεκριμένα ενώ ο φυσιολογικός τοκετός στην Γ’ θέση κόστιζε 300 ευρώ μετά την αύξηση κοστίζει 950 ευρώ. Σε περίπτωση καισαρικής το νοσήλιο από 300 ευρώ ανήλθε στα 1.600 ευρώ.

Με δεδομένη την προσαύξηση κατά 20% των νοσηλίων προς τις συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές οι νοσοκομειακοί γιατροί κάνουν λόγο για συνειδητή εκτροπή πόρων του Ε.Σ.Υ. προς τον ιδιωτικό τομέα και καλούν την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αυξήσεις.
briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: