Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Αντ. Σαμαράς: Αυτο-γελοιοποίηση οι πανηγυρισμοί για το «κούρεμα»

Στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που είχε με στενούς του συνεργάτες Παρασκευή μεσημέρι στο σπίτι του στην Κηφισιά ενημερώθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ για την απόφαση του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης Fitch να χαρακτηρίσει ως «πιστωτικό γεγονός» την απομείωση του ελληνικού χρέους κατά 50%.

Ο κ. Σαμαράς σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr συνέστησε στα στελέχη του να κρατήσουν στάση αναμονής αλλά να παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις. Κοινή είναι όμως η εκτίμηση στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή κάθε κίνηση κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που μπορεί να επιτείνει το αρνητικό κλίμα στις αγορές ακόμη και μετά το «κούρεμα».

Στελέχη του «γαλάζιου» οικονομικού επιτελείου σημειώνουν ωστόσο πως ο κ. Σαμαράς εδώ και καιρό είχε επισημάνει τους κινδύνους που ενέχει ένα ενδεχόμενο μεγάλο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα που υπήρχε εξ' αρχής για τον εθελοντικό χαρακτήρα στη συμμετοχή των ιδιωτών, προειδοποιώντας για το «πιστωτικό γεγονός» που -όπως λέει μέχρι σήμερα- πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποφευχθεί.

Σε άρθρο του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται στα «γκρίζα» σημεία της συμφωνίας των Βρυξελλών εστιάζοντας τόσο στη ρευστότητα της αγοράς όσο και στο μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων. Υπενθυμίζει τις δηλώσεις Παπανδρέου για το «κούρεμα» και σημειώνει: «Τώρα συμβαίνει αυτό που όλοι ξόρκιζαν. Κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει. Κι όποιος πανηγυρίζει απλώς αυτο-γελοιοποιείται»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: