Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ρίχνουν ευθύνες σε... νεκρούς για την έκρηξη στην Κύπρο

Ευθύνες σε δύο από τα θύματα της έκρηξης στο Μαρί, τον Διοικητή Ναυτικού Ανδρέα Ιωαννίδη και τον Διοικητή της Ναυτικής Βάσης Λάμπρο Λάμπρου, καταλογίζει αστυνομικό πόρισμα, που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα "Πολίτης".

Η εφημερίδα παραθέτει απόσπασμα της έκθεσης, σύμφωνα με το οποίο: ''Ευθύνη έχουν και οι αποβιώσαντες Ιωαννίδης και Λάμπρου, οι οποίοι γνώριζαν την ύπαρξη των εμπορευματοκιβωτίων και του περιεχομένου τους και δεν έλαβαν μέτρα για αποφυγή της έκρηξης και εκκένωση της βάσης κατά την ώρα της πυρκαγιάς, αλλά τουναντίον ο Ιωαννίδης ζήτησε ανάκληση προσωπικού".

Το πόρισμα, που παραδόθηκε ήδη στο Γενικό Εισαγγελέα για γνωμάτευση, εισηγείται την ποινική δίωξη εννέα ατόμων και θέτει ερωτήματα για την περίπτωση του παραιτηθέντος υπουργού Εξωτερικών Μάρκου Κυπριανού.

Όπως γράφει η εφημερίδα Πολίτης τα εννέα άτομα για τα οποία γίνεται εισήγηση να διωχθούν ποινικά είναι : Ο τέως υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας, ο τέως αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Πέτρος Τσαλικίδης, ο τέως υπαρχηγός Σάββας Αργυρού, οι συνταγματάρχες Γιώργος Γεωργιάδης, Λάμπρος Λάμπρου και Ανδρέας Σταύρου, ο αντισυνταγματάρχης Νίκος Γεωργιάδης, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Νικολάου, ο βοηθός διευθυντής της Πυροσβεστικής Χαράλαμπος Χαραλάμπους, ο διοικητής της ΕΜΑΚ Ανδρέας Λοϊζίδης, ο σταθμάρχης της ΕΜΑΚ Κοφίνου Χρίστος Καρακώστας και ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Άμυνας Χρίστος Μαληκκίδης.

Η Αστυνομία, σύμφωνα με την εφημερίδα, πιστεύει ότι με το μαρτυρικό υλικό που συγκέντρωσε, το αδίκημα της ανθρωποκτονίας στοιχειοθετείται για τους Μάρκο Κυπριανού, Κώστα Παπακώστα, Πέτρο Τσαλικίδη, Σάββα Αργυρού, Γιώργο Γεωργιάδη, Λάμπρο Λάμπρου, Ανδρέα Νικολάου, Χαράλαμπο Χαραλάμπους, Ανδρέα Λοϊζίδη και Ανδρέα Σταύρου.

Η απόφαση για το τα άτομα που θα διωχθούν τελικά θα ληφθεί από το Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: