Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Εισαγγελική παρέμβαση μετά την καταγγελία καθηγητή για εκβιασμό από φοιτητές

Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατήγγειλε ότι δέχθηκε εκβιασμό και απειλές από μερίδα φοιτητών αριστερής παράταξης. Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η καταγγελία καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ότι δέχθηκε εκβιασμό και απειλές από μερίδα φοιτητών αριστερής παράταξης, προκειμένου να συγκαλέσει γενική συνέλευση του τμήματος Χημείας για να επικυρώσει αίτημά τους για την εξεταστική περίοδο και την έναρξη του εξαμήνου, μετά τη λήξη των καταλήψεων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα σχετικά δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, έδωσε εντολή στην εισαγγελία δίωξης να παραγγείλει διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με σκοπό να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα στην υπόθεση, όπως για παράδειγμα χρήση παράνομης βίας κ.α.

Ο πρόεδρος του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, κατήγγειλε με επιστολή του σε καθηγητές του τμήματος ότι την περασμένη Τρίτη (4/10) ομάδα περίπου 40 φοιτητών, αριστερής φοιτητικής παράταξης, απαίτησε με απειλές να συγκαλέσει ο ίδιος γενική συνέλευση του τμήματος, προκειμένου να επικυρώσει προηγούμενη απόφαση που έλαβαν σε δική τους φοιτητική συνέλευση, δηλαδή: εμβόλιμη εξεταστική, όταν τελειώσουν οι καταλήψεις, για όσους είναι στο πτυχίο, και διπλή εξεταστική τον Φεβρουάριο. Για τις 13 εβδομάδες των μαθημάτων του εξαμήνου είπαν ότι απαίτησή τους και υποχρέωση του τμήματος είναι “να τα μπαλώσει”.

Σύμφωνα με τον κ.Γιαννακουδάκη, οι φοιτητές απείλησαν ότι δεν θα του επέτρεπαν να φύγει από το γραφείο του, χτίζοντας την πόρτα, και ότι θα τον έβρισκαν στο σπίτι του, ενώ τον ανάγκασαν - μαζί με τον καθηγητή Δ. Μπικιάρη, που συνέτρεξε για βοήθεια - να υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο κ. Γιαννακουδάκης αποδέχτηκε τη σύγκληση γενικής συνέλευσης για σήμερα το πρωί, στο μεγάλο αμφιθέατρο του Χημείου, η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς μετά την σχετική καταγγελία, δεν προσήλθε ο απαιτούμενος αριθμός καθηγητών, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει απαρτία.

Στην περίπτωση αυτή η γενική συνέλευση του τμήματος θα πραγματοποιηθεί την πρώτη Δευτέρα από την ημέρα που το τμήμα επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: