Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Η ΔΥΝΑΜΗ της θέλησης: Χορευτές με κινητική αναπηρία

To χοροθέατρο Δαγίπολη, που δημιουργήθηκε από χορευτές με κινητική αναπηρία και μη, παορυσιάζει την παράσταση «Confrontational epidemic» από χτες, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου και για τρεις παραστάσεις στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Οι χορευτές που λαμβάνουν μέρος στην παράσταση, αναδεικνύουν τις σωματικές ικανότητες πέρα από την αναπηρία και αποδεικνύουν ότι στο πεδίο της Τέχνης η αρτιμέλεια δεν είναι προαπαιτούμενο.

Η παράσταση «Confrontational epidemic» πραγματεύεται τη διαρκή πάλη με τον εαυτό μας και τους άλλους, με τα σκοτεινά και ανεξιχνίαστα κομμάτια της ψυχής και του νου, το θυμό.

Επιπλέον, ασχολείται με την αναζήτηση της ταυτότητας μέσα απ' το δικαίωμα της διαφοράς, αλλά και η συντροφικότητα, η επιθυμία για απελευθέρωση από τα στερεότυπα και τις αναπαραστάσεις στην καθημερινή ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι σύγκρουσης, που καλεί τον θεατή να βγει απ' την βολική θέση του απλού παρατηρητή και να δοκιμάσει τα όρια και τις αντοχές του.

Η χορογραφία είναι του Γιώργου Χρηστάκη.

Στην αφήγηση ο Ανδρέας Κουζέλης ενώ παράλληλα θα υπάρχει διερμηνεία στη νοηματική Γλώσσα από τη Σοφία Ρομπόλη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: