Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Αγγελική Φράγκου: Μια ελληνίδα στον σκληρό κόσμο της διεθνούς ναυτιλίας

Στον σκληρό κόσμο της διεθνούς ναυτιλίας ελάχιστες είναι οι κορυφαίες παρουσίες γυναικών. Η Αγγελική Φράγκου, προερχόμενη από γνωστή χιώτικη εφοπλιστική οικογένεια, διευθύνει από τον Πειραιά έναν όμιλο ναυτιλιακών εταιρειών που έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη της Wall Street, καθώς παραμένει ακμαίος ακόμη και στις χειρότερες αναταράξεις της παγκόσμιας οικονομίας. Δίκαια κατατάσσεται από το αμερικανικό οικονομικό περιοδικό «Fortune» ανάμεσα στις δέκα δυναμικότερα ανερχόμενες γυναίκες της παγκόσμιας επιχειρηματικής σκηνής («10 global women on the rise»).

Η σύντομη παρουσίαση της επιχειρηματικής πορείας της κ. Φράγκου από το «Fortune» αρκεί για να εντυπωσιάσει τον αναγνώστη:

- «Η 46χρονη πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Navios Maritime Holdings άφησε τη δουλειά της στη Wall Street για να διευθύνει τις δικές της ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Το 2004 άντλησε από την αγορά 200 εκατ. δολ. για να εξαγοράσει τη ναυτιλιακή εταιρεία Navios.

- Μέσα σε ένα χρόνο η Navios έκανε την Αρχική Προσφορά Μετοχών της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και έκτοτε έχει συγκεντρώσει κεφάλαια και δάνεια 3,5 δισ. δολ.

- Επέκτεινε τον όμιλο, ίδρυσε άλλες δύο εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρείες και μία μη εισηγμένη εταιρεία logistics, και συνέχισε να αποδίδει μερίσματα στους μετόχους στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, όταν άλλες ναυτιλιακές εταιρείες τα έκοβαν».

Το διεθνές οικονομικό περιοδικό δεν αναφέρεται στην ισχυρή παρουσία που έχει και στη... στεριά η κ. Φράγκου: μέσω της επενδυτικής εταιρείας IRF European Finance Investments Ltd., που είναι εισηγμένη στην Παράλληλη Αγορά AIM του Λονδίνου, είναι βασική μέτοχος στον όμιλο της Marfin Investment Group, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει ένα αχανές χαρτοφυλάκιο επιχειρηματικών συμμετοχών. Σε αυτό ξεχωρίζουν η κορυφαία εταιρεία τροφίμων Vivartia, η εταιρεία πληροφορικής SingularLogic, η Ολυμπιακή και η ακτοπλοϊκή Attica.

Η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: