Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ο "θησαυρός" της Κύπρου, δέλεαρ για τους Τουρκοκυπρίους;

Ο κ. Χριστόφιας ετοιμάζεται να συνεχίσει την πολιτική παραχώρησης οικοπέδων της κυπριακής ΑΟΖ για έρευνες σε άλλες εταιρείες, πιθανόν και από άλλες χώρες, ακριβώς για να χτιστεί μια ισχυρότερη συμμαχία απέναντι στις τουρκικές απειλές

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας απολαμβάνει ήδη τα οφέλη της ανακάλυψης του «θησαυρού» υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη). Πριν γίνει ακόμη και εκτίμηση της πιθανής ποσότητας υδρογονανθράκων, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης που είχαν υποβιβάσει την οικονομία της Κύπρου με αρνητική προοπτική, κατά «περίεργο» τρόπο, την έχουν ήδη ξεχάσει και αυτό μάλλον προοιωνίζεται ότι ετοιμάζονται να αλλάξουν τις προοπτικές τους προς το θετικό.

Η Ελλάδα μπορεί να εκτιμήσει καλύτερα από τον καθένα πόσο σημαντικό είναι αυτό για μια οικονομία μικρού μεγέθους, όπως είναι η ελληνική και κατά μείζονα λόγο η κυπριακή. Αυτή η παράπλευρη ωφέλεια είναι ασφαλώς αποτέλεσμα όχι μόνο της επιτυχίας που είχε η πρώτη γεώτρηση της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy, καθώς οι εκτιμήσεις για τα πιθανά αποθέματα αυξήθηκαν από τα 8 στα 10 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα και διαπιστώθηκε ότι το κοίτασμα βρίσκεται περίπου 1.000 μέτρα πιο κοντά στον βυθό, άρα έχει μικρότερα έξοδα εξόρυξης. Κυρίως είναι αποτέλεσμα της σωστής πολιτικής συμμαχιών με το Ισραήλ και με τα αμερικανοεβραϊκά οικονομικά συμφέροντα που είναι ακόμη ευρύτερα.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: