Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Αρχισε το ροκ της μετανάστευσης - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ

Πρωτοφανείς διαστάσεις λαμβάνει το κύμα των Ελλήνων που «στέλνει» στο εξωτερικό η οικονομική κρίση. Ο αριθμός των βιογραφικών που αποστέλλονται σε ξένους δυνητικούς εργοδότες αυξάνεται με γεωμετρικό ρυθμό, ενώ όλο και περισσότεροι απευθύνονται στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, που δίνουν πληροφορίες για ευκαιρίες εργασίας στις ευρωπαϊκές χώρες.

Ολα τα στοιχεία δείχνουν ότι η αναζήτηση δουλειάς μακριά από την Ελλάδα θεωρείται μονόδρομος για πολλές χιλιάδες άνεργους συμπατριώτες μας, που δεν βλέπουν «φως» στην εγχώρια αγορά εργασίας. Ενδεικτικά και εντυπωσιακά είναι τα στατιστικά που προκύπτουν από την ευρωπαϊκή πύλη Europass (Ευρωδιαβατήριο), η οποία δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να παρουσιάσει τις σπουδές και τα προσόντα του κατά τρόπο κατανοητό σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση:

Τον περασμένο Σεπτέμβριο καταγράφηκε εκρηκτική αύξηση στον αριθμό των Europass που συμπληρώθηκαν από Ελληνες πολίτες, φτάνοντας τα 13.321 μέσα σε μόλις έναν μήνα! Ο αριθμός αυτός είναι υπερδιπλάσιος από τα 5.992 Europass που είχαν συμπληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2010 και πολλαπλάσιος από τα 4.025 του Σεπτεμβρίου του 2009 και τα 2.201 του 2008.

Συνολικά τους πρώτους εννέα μήνες του 2011 συμπληρώθηκαν 72.671 ελληνικά βιογραφικά, έναντι 53.043 ολόκληρο το 2010, 36.253 το 2009 και μόλις 22.403 το 2008. Οπως είναι αναμενόμενο, οι Ελληνες που αναζητούν καλύτερη τύχη στο εξωτερικό είναι νέοι στη συντριπτική τους πλειονότητα, με το 63,5% εξ αυτών να έχει ηλικία έως 30 χρόνια.

Ενα άλλο χαρακτηριστικό δεδομένο έρχεται από την Αυστραλία. Το υπουργείο Μετανάστευσης ανακοίνωσε ότι δέχθηκε συνολικά 12.000 αιτήσεις συμμετοχής για τις δύο ημερίδες που οργάνωσε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, σχετικά με τις δυνατότητες εργασίας στη μακρινή ήπειρο. Αντίστοιχη εικόνα έρχεται και από τη Γερμανία, όπως διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Κώστας Δημητρίου: «Τον τελευταίο καιρό δεχόμαστε καθημερινά πολλά τηλεφωνήματα και email από Ελληνες που ψάχνουν για δουλειά εδώ».
Η  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: