Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Α. Σαμαράς: Απέρριψε τη συγκυβέρνηση και ζήτησε εκλογές

Εκλογές ζήτησε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματός του. Την ίδια στιγμή, απέρριψε κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε για μια ακόμα φορά δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση, στην οποία επιτέθηκε υπογραμμίζοντας ότι είναι «εντυπωσιακή η απουσία της από τις διαπραγματεύσεις». Σημείωσε ακόμα ότι έχει δημιουργηθεί «σχίσμα» ανάμεσα στον λαό και εκείνους που κυβερνούν και προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε δημοψήφισμα ή σε μεθόδευση ψηφοφορίας στην Βουλή με 180 ψήφους.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι απαιτούνται θυσίες για να βγει η χώρα από την κρίση αλλά αυτές οι θυσίες πρέπει να έχουν ως στόχο τη διόρθωση των σφαλμάτων που έχουν γίνει «και όχι την τιμωρία των πολιτών». Ο ίδιος τάχτηκε υπέρ της συρρίκνωσης του δημοσίου, αλλά, όπως διευκρίνισε, η κυβέρνηση απλώς έκανε οριζόντιες περικοπές και δεν συρρίκνωσε τον τομέα. Τάχθηκε επίσης υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, αλλά και σε αυτό τον τομέα, σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβερνητική πολιτική ήταν λάθος εξαρχής και ακύρωνε την όποια προσπάθεια.

Ο κ. Σαμαράς απέρριψε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εθνική γραμμή για να στηρίξει, καθώς, όπως τόνισε, τις αποφάσεις τις πήρε μόνος του πριν από δύο χρόνια ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Επανέλαβε ότι είναι εφικτή η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με τους δανειστές της Ελλάδας, αρκεί όπως υπογράμμισε, να υπάρχει μια «σοβαρή και ισχυρή κυβέρνηση», για να ζητήσει στη συνέχεια προσφυγή στις κάλπες. «Το πιο χρήσιμο που μπορούν να κάνουν όσοι βύθισαν τη χώρα στη μιζέρια και την κατάθλιψη είναι να φύγουν. Ακόμα και αν οι ίδιοι δεν θέλουν τις πρόωρες εκλογές, τις θέλει ο λαός», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: