Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΕΕ:Τι έγινε και τι αποφασίστηκε τη νύχτα στις Βρυξέλλες

merkel-sarkozy-toqueteo-250Image by Chesi - Fotos CC via FlickrΟι χώρες της ευρωζώνης κατέληξαν έπειτα από επώδυνες διαπραγματεύσεις στον καθορισμό των βασικών αξόνων ενός σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, το οποίο περιλαμβάνει ισχυρή απομείωση του ελληνικού χρέους και την διάθεση 1.000 δισεκατομμυρίων ευρώ για την πρόληψη της μετάδοσης της κρίσης.
Επειτα από δεκάωρες διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της κρίσιμης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής των Βρυξελλών, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί έκανε λόγο για "αξιόπιστη" και "φιλόδοξη" συμβιβαστική λύση , ενώ η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μίλησε για "σημαντική πρόοδο".
"Πιστεύω ότι κατορθώσαμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και ότι πράξαμε ό,τι έπρεπε να πράξουμε" για το ευρώ", δήλωσε από την πλευρά της η Αγγελα Μέρκελ.
Οι ευρωπαίοι ηγέτες κατόρθωσαν να άρουν το αδιέξοδο ως προς ένα κεντρικό σημείο του συστήματος άμυνας απέναντι στην κρίση η οποία αποσταθεροποιεί το κοινό νόμισμα εδώ και δύο χρόνια: την απομείωση τμήματος του ελληνικού χρέους που κατέχουν οι πιστωτές της Ελλάδας.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: