Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΟΪΚΑ: Koινό άρθρο Διαμαντοπούλου-Λοβέρδου-Ραγκούση

Από συνέντευξη με την Άννα Διαμαντοπούλου.Image via WikipediaΚΟΙΝΟ άρθρο έδωσαν στη δημοσιότητα η Υπ.Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ο Υπ.Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο Υπ.Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης σε μια πρωτοφανή πολτική κίνηση, που δεν έχει γινει γνωστό αν την γνώριζε ο πρωθυπουργός.


Η "ελληνική τρόϊκα" με αυτό το άρθρο της κάνει ΑΜΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, κατηγορεί τις συντεχνίες αλλά μιλά και για την μεγάλη καθυστέρηση που παρουσιάζει το κυβερνητικό έργο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ και θα επανέλθουμε


"Στη μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνουμε, συναθροίζονται πολλές προϋπάρχουσες «υπο–κρίσεις», με βασικότερη όλων το συντεχνιασμό και την εκτεταμένη, αλλά και ιδιότυπη, ανομία, σε όλο το φάσμα της δημόσιας ζωής. Για δεκαετίες, μια σειρά αποφάσεων, επιλογών, κατευθύνσεων, προτεραιοτήτων και ιεραρχήσεων δεν υπήρξαν προϊόν δημοκρατικής σύνθεσης στην υπηρεσία του συλλογικού συμφέροντος. Αντίθετα,  επρόκειτο για ωμή επιβολή του κορπορατισμού, όπως εκφραζόταν μέσα από την πρακτική δυναμικών μειοψηφιών.  
Ομάδες πίεσης επιδίωκαν, με το «έτσι θέλω», την εξυπηρέτηση των συμφερόντων συγκεκριμένων τμημάτων της κοινωνίας και διαμόρφωναν, με την ανοχή ή και την εύνοια του πολιτικού συστήματος, στα μέτρα τους τη δημόσια πολιτική. Το υψηλό κόστος αυτών των αποφάσεων για το κοινωνικό σύνολο δεν το προσμετρούσε κανένας, διότι η μεγάλη πλειοψηφία παρέμενε σιωπηλή,  αφού πρόσκαιρα υπήρχαν τα περιθώρια του ανεξέλεγκτου δανεισμού και το πολιτικό σύστημα έκλεινε εύκολες και πάντως εκλογικά προσοδοφόρες συμφωνίες, χωρίς φυσικά κανένα σχεδιασμό, αλλά και την οποιαδήποτε συνείδηση των συνεπειών.  
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: