Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Το «The Met: Live in HD» επιστρέφει με Don Giovanni

Metropolitan Opera (Lincoln Center), auditoriu...Image via WikipediaΤο Σάββατο 29 Οκτωβρίου το πολυβραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD», επιστρέφει με την όπερα του Mozart, «Don Giovanni».

Η όπερα «Don Giovanni» που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Πράγα το 1787, φτάνει στην Ελλάδα από μια νέα, εντυπωσιακή παραγωγή της Metropolitan Opera.

Ο ομώνυμος κεντρικός ήρωας, «Don Giovanni», είναι ο διαχρονικότερος γυναικοκατακτητής της σύγχρονης ιστορίας, ο ξακουστός «Don Juan» (Δον Ζουάν).

Το εξαιρετικό cast των διακεκριμένων καλλιτεχνών αποτελείται από: τον βαρύτονο Mariusz Kwiecien στον πρωταγωνιστικό ρόλο, τη Marina Rebeka στο ρόλο της «Donna Anna», τη Barbara Frittoli στο ρόλο της «Donna Elvira», τον Luca Pisaroni στο ρόλο του «Leporello». Την ορχήστρα διευθύνει ο Fabio Luisi.

Η παράσταση «Don Giovanni» του Mozart, στις 29 Οκτωβρίου 2011 θα μεταδοθεί από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και από τις παρακάτω αίθουσες του δικτύου παραστάσεων:

• Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής
• Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
• Δημοτικός Κινηματογράφος Καβάλας OSCAR
• Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου
• Κινηματοθέατρο Αχίλλειον Βόλου
• Κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ Βέροιας

Το βραβευμένο πρόγραμμα της «The Met: Live in HD», που ξεκίνησε εντυπωσιακά στη χώρα μας το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, με την παράσταση «Anna Bolena» του Donizetti, περιλαμβάνει 11 υψηλού επιπέδου λυρικές παραγωγές για τη σεζόν 2011- 2012, που θα μεταδοθούν και αυτές, απευθείας από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και θα προβληθούν σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας (HD).

Τη μεγάλη αυτή συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε ο Όμιλος Αntenna για μια τριετία για την Ελλάδα και την Κύπρο, διασφαλίζοντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.
Enhanced by Zemanta

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

σε μεγα φιασκο εξελιχθηκε η παράσταση της Θεσσαλονικης. ματαιώθηκε οριστικα η παράσταση του Don Giovanni και τα λεφτά μας πίσω από... Δευτέρα. μεγάλη ντροπή για διοργανωτές Μεγαρο Μουσικης Θεσσαλονίκης, Υπουργ. Πολιτισμου με τον μεγάλο χορηγο ΑΝΤ1!