Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Public Issue: Πρωτοφανής ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό

Πρωτοφανή ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό καταγράφει το βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. Η επιρροή του κυβερνώντος κόμματος παρουσιάζει εικόνα κατάρρευσης και οι δείκτες κοινωνικής δυσαρέσκειας βρίσκονται στα ύψη.

Ειδικότερα, όπως καταδεικνύει το Βαρόμετρο Οκτωβρίου, η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μεγαλώνει στις 9 μονάδες, χωρίς ωστόσο η ΝΔ να εξασφαλίζει αυτοδυναμία. Έτσι η αξιωματική αντιπολίτευση καταγράφει ποσοστό 31,5%, το ΠΑΣΟΚ 22,5%, το ΚΚΕ 10,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,5%, το ΛΑΟΣ 9% και η Δημοκρατική Αριστερά 5%. Πρωτο κόμμα» αναδεικνυεται η αποχή με 34%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, αυτή του πρωθυπουργού κατακρημνίζεται. Σταθερά πρώτος σε δημοτικότητα εμφανίζεται ο κ. Καρατζαφέρης και ακολουθούν Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Αλέκα Παπαρήγα και τελευταίος ο πρωθυπουργός.

Στην ερώτηση για το ποια θα είναι η βέλτιστη μορφή διακυβέρνησης όποτε προκύψουν βουλευτικές εκλογές από 18% συγκεντρώνουν οι απαντήσεις κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και οικουμενική. Το 9% θα επιθυμούσε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ και μόλις το 5% αυτοδύναμη ΠΑΣΟΚ.

Ως μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας αναφέρεται το οικονομικό με 67%, η ανεργία με 34% ενώ στην τρίτη θέση οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι οι πολιτικοί με 17% με θεαματική μάλιστα άνοδο συγκριτικά με τα προηγούμενα Βαρόμετρα του αντίστοιχου μήνα το 2009 (3%) και το 2010 (7%).

Δεν υπάρχουν σχόλια: