Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Τα τούρκικα... διχάζουν την showbiz

Οι τούρκικες παραγωγές από τα "Σύνορα της αγάπης" και τις "Χίλιες και μία νύχτες" μέχρι τα σημερινά "Ερωτας και τιμωρία' και "Πειρασμός" καθηλώνουν χιλιάδες τηλεθεατές. Ποιοι τα θεωρούν απειλή, ποιοι δεν θέλουν και ακούν για αυτά και ποιοι τα βρίσκουν εξαιρετικές παραγωγές;

Η ερώτηση αν οι διάσημοι τα παρακολουθούν απασχολεί πολύ το τελευταίο διάστημα. Η εφημερίδα Espresso συγκέντρωσε τη γνώμη κάποιων από αυτούς.

Ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης με τις γνώσεις του επί του ελληνικού κοινού πιστεύει πως τα σίριαλ αυτά λειτουργούν περίπου ως υποκατάστατα των παλιών ελληνικών σειρών, ενώ ο "ερωτας" με τις παραγωγές της γείτονος είχε εκφραστεί ήδη από το '60.: "Όλοι έχουμε ρίξει λάδι στη φωτιά. 'Ομως εγώ λέω ότι είναι μόδα. Δεν ξέρω αν θα περάσει. Όλα εξαρτώνται από τους τηλεθεατές. Δεν υπάρχει για μένα καμία προπαγάνδα, κανένα υποχθόνιο σχέδιο. Ο τηλεθεατής έχει στα χέρια του το τηλεκοντρόλ και εκείνος επιλέγει τι θα δει και τι όχι".

Πιο σκληρά ο ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος λέει " Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η διάθεση του ελληνικού λαού, που περνάει αυτήν τη φοβερή κρίση τον τελευταίο καιρό, τον έφερε στο σημείο να παρακολουθεί αυτά τα μελό που βλέπαμε πριν από πενήντα και εξήντα χρόνια. Τότε έζησε έναν κακό κινηματογράφο και σήμερα βλέπει κακά σίριαλ. Εγώ τα βάζω στο ίδο τσουβάλι, γιατί είναι σκουπίδια."

Ελένη Γερασιμίδου: "Ό,τι του σερβίρεις παίρνει ο τηλεθεατής. Δεν έχει γνώμη για να πει "εγώ θέλω να δω αυτό το πράγμα" και αυτό είναι και το άλλοθι των καναλιών που λένε "αυτά θέλει ο κόσμος"! Και έτσι βλέπει τα μεσημεριάτικα, τα πρωινιάτικα, τα τουρκικά... Δεν έχω, βεβαίως, κανένα πρόβλημα αν η σειρά είναι τουρκική. "Τα σύνορα αγάπης" ήταν καλογραμμένη και πολύ καλή για το είδος της"

Μιχάλης Ρέππας: "Το θέμα δεν είναι να αναθεματίζουμε τις τηλεοπτικές επιδόσεις των γειτόνων, αλλά να μελετήσουμε τι κάνουν και τα καταφέρνουν τόσο καλά. Όλα αυτά τα χρόνια που υπήρχαν λεφτά, τα κανάλια μας δεν δοκίμασαν να κάνουν κάποιες παραγωγές με ποιότητα και ανταγωνιστικότητα για το διεθνές περιβάλλον. Τα σίριαλ αντιμετωπίστηκαν ευκαιριακά, σαν δουλειές του ποδαριού. Ελάχιστες σειρές αντέχουν στον χρόνο".

Κατερίνα Λέχου: "Ο κόσμος θέλει μυθοπλασία. Το έδειξε η θερμή ανταπόκριση στο "Νησί", ωστόσο τα κανάλια θέλουν φτηνές και εύκολες λύσεις, γι' αυτό και στρέφονται στα τουρκικά σίριαλ".

Γιώργος Μιχαλακόπουλος: "Τα κανάλια βρίσκουν λύσεις πρόχειρες διότι όπως ξέρετε λεφτά δεν υπάρχουν και ρπέπει να "σπρώξουν" τον τηλεοπτικό χρόνο. Και όχι μόνο για τα τούρκικα, αλλά αυτή είναι η γενική εικόνα της τηλεόρασης."

Μπέτυ Βαλάση: "Μου αρέσουν οι τούρκικες σειρές, αλλά είναι εις βάρος των Ελλήνων ηθοποιών. Έχουμε ηθοποιούς, βιβλία, σκηνοθέτες, τεχνικούς και το μόνο που ενδιαφέρει τα κανάλια είναι τα χρήματα, να είναι φτηνά τα προγράμματά τους."

Τάκης Χρυσικάκος: "Όλα είναι μία συνέχεια όχι της οικονομικής αλλά της πνευματικής κρίσης των τελευταίων είκοσι χρόνων".

Δέσποινα Βανδή: "Δεν μπορώ καθόλου τα τουρκικά σίριαλ, αλλάζω αμέσως κανάλι! Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι έχουμε τόσο καλούς ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σεναριογράφους κ.λπ. και εμείς βλέπουμε σίριαλ από την Τουρκία".

Γιώργος Βασιλείου: "Δεν μας τιμά ως Έλληνες να βλέπουμε μόνο τουρκικές σειρές στην ελληνική τηλεόραση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: