Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Μείωση 20% στις αποδοχές των εργαζομένων του ΔΟΛ

O Σταύρος Ψυχάρης ανακοίνωσε μείωση 20% στις αποδοχές των εργαζομένων του ΔΟΛ (ΒΗΜΑ,ΝΕΑ, In.gr κ.α.)! Με ανακοίνωσή του εκθέτει τη σημερινή κατάσταση και αναφέρει:

"Προς όλους τους εργαζόμενους στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη

Τα άσχημα νέα προηγούνται: τα έσοδα της εταιρείας, παρά τις προσπάθειες όλων, βαίνουν συνεχώς μειούμενα.

Από το … 2008 έως σήμερα τα διαφημιστικά έσοδα έχουν μειωθεί κατά 50% και πλέον, ενώ πτωτικές είναι και οι τάσεις των κυκλοφοριών σε ολόκληρο τον Τύπο.

Η κατάσταση που δημιουργείται απειλεί να στραγγαλίσει τα παραδοσιακά Μέσα Ενημερώσεως, ενώ και όλων των ραδιοτηλεοπτικών μέσων η πορεία είναι ζημιογόνος.

Αλλά πιστεύουμε ότι θα επιβιώσουμε. Με θυσίες και σκληρή λιτότητα, αλλά θα επιβιώσουμε.
Για να σώσουμε όμως τα Μέσα Ενημερώσεως, δηλαδή εμάς τους ίδιους, είμαστε αναγκασμένοι να μειώσουμε άμεσα τα έξοδα τόσο ώστε να καλύπτονται από τα μειωμένα έσοδα.

Αρχίζουμε εκδοτικές μεταβολές για να έχουμε οικονομία στο χαρτί και στις εκτυπώσεις, για να απαλλαγούμε από το υπερβολικό κόστος των «δώρων» που έχουν διαλύσει τα Μέσα Ενημερώσεως στα πλαίσια ενός άκριτου και καταστροφικού ανταγωνισμού και γενικώς μειώνουμε όλα τα έξοδα – ακόμη και τις αγορές ξένων εντύπων περιορίζουμε.

Χρειαζόμαστε όμως και άλλες περικοπές. Εξετάσαμε διάφορες λύσεις, αποκλείοντας καταρχήν τις ομαδικές απολύσεις εργαζομένων. Καταλήξαμε στην απόφαση να ζητήσουμε από όλους περιορισμό των αποδοχών τους – ελπίζουμε προσωρινό.

Από 01/12/2011 όλες οι αμοιβές μειώνονται κατά 20% με ελάχιστο όμως ύψος μισθού μετά τις περικοπές τα 1.200 ευρώ.

Η μείωση αυτή ισχύει για δύο έτη: οι αποδοχές θα επανέλθουν στα σημερινά επίπεδα εντός δύο ετών αν τα έσοδα από διαφημίσεις επιστρέψουν στα επίπεδα των ετών 2008-2009.

Ανεξαρτήτως αυτού, εάν υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ ΕΣΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ η εταιρεία θα την αποδεχθεί και θα αναπροσαρμόσει κατά τις προβλέψεις της τις αποδοχές των εργαζομένων της".

Δεν υπάρχουν σχόλια: