Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς σε βρέφος 22 ωρών!

H Sophie Dring ήταν περίπου πέντε μηνών έγκυος όταν οι γιατροί της ανακοίνωσαν τα δυσάρεστα νέα. Το έμβρυο που κυοφορούσε έπασχε από μια πολύ σοβαρή καρδιακή ασθένεια και της συνέστησαν να τερματίσει την εγκυμοσύνη της.
Εκείνη όμως ήταν αποφασισμένη να δώσει την ευκαιρία στον μικρό Toby να ζήσει, παρόλο που αυτό θα σήμαινε ότι έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση 22 ώρες μετά τη γέννησή του.
Τώρα ο μικρός, ο οποίος γεννήθηκε το Σεπτέμβριο, βρίσκεται στο σπίτι του και τα πηγαίνει αρκετά καλά.
Είναι το μικρότερο μωρό που έχει υποβληθεί σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς στη Μεγάλη Βρετανία και ένα από τα πιο μικρά στον κόσμο.

«Για μένα τα ρεκόρ και οι αριθμοί δε σημαίνουν τίποτα. Το πιο σημαντικό είναι ότι είναι εδώ και ότι είναι ζωντανός» λέει η μητέρα του από το North Yorkshire.
Ο υπέρηχος που έκανε η μητέρα του Toby όταν ήταν 21 εβδομάδων έγκυος έδειξε ότι έπασχε από σύνδρομο υποπλαστικής αριστερής κοιλίας, ασθένεια η οποία επηρεάζει ένα στα 5.000 μωρά.
Η Sophie δήλωσε ότι οι γιατροί της έδωσαν τρεις εναλλακτικές: να τερματίσει την εγκυμοσύνη, να μην κάνει απολύτως τίποτα και να… τον δει να πεθαίνει ή να τον φέρει στον κόσμο και να υποβληθεί σε επέμβαση με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται.

Αποφάσισε να τον γεννήσει, αλλά δεν πρόλαβε καλά καλά να δει το γιο της μετά τη γέννα, καθώς η επέμβαση θα γινόταν σε ένα άλλο νοσοκομείο, 100 μίλια μακριά, στο Newcastle.
Το νεογέννητο ζύγιζε 3,2 κιλά, αλλά χρόνος δεν υπήρχε. Η κατάστασή του ήταν τόσο κρίσιμη που χειρουργήθηκε πριν καλά κλείσει μία μέρα ζωής.
«Οι επεμβάσεις που γίνονται σε τόσο μικρά μωρά είναι απλά καταπληκτικές. Αρχικά υπολόγιζαν ότι θα διαρκούσε 12 ώρες, αλλά τελικά έμεινε στο χειρουργείο μόνο έξι ώρες» πρόσθεσε η μητέρα του.

Μέχρι τα Χριστούγεννα θα χρειαστεί να υποβληθεί σε ακόμη μία επέμβαση, προκειμένου οι γιατροί να του βάλουν έναν καρδιακό καθετήρα και μία ακόμη όταν θα είναι σε ηλικία για να περπατήσει. Κάποια στιγμή στη ζωή του θα χρειαστεί και μεταμόσχευση καρδιάς.
Ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου Leeds Teaching Hospitals είπε ότι η πολιτική του τμήματος καρδιολογίας του νοσοκομείου είναι να δίνουν στους γονείς με ειλικρίνεια και σοβαρότητα τις επιλογές που έχουν και να τους ενημερώνουν για τους κινδύνους και τις πιθανότητες επιβίωσης. «Για αγέννητα μωρά όπως ο Toby υπάρχουν τρεις επιλογές για τους γονείς, μία εκ των οποίων είναι η έκτρωση» πρόσθεσε.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: