Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ απεργούν ΣΗΜΕΡΑ Πέμπτη

Πανελλαδική 24ωρη απεργία πραγματοποιούν ΣΗΜΕΡΑ  Πέμπτη 1 Δεκέμβρη, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και μαζί τους το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Στόχος των συνδικάτων είναι ο προϋπολογισμός που των χαρακτηρίζουν «προϋπολογισμό περικοπών», αλλά και ζητήματα όπως οι απολύσεις, η εργασιακή εφεδρεία και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ δηλώνει ότι: «Αγωνιστική απάντηση δίνουν τα συνδικάτα στην συνεχιζόμενη αντεργατική πολιτική των εφεδρειών = απολύσεων, της περικοπής και ανατροπής των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των ΒΑΕ καθώς και των νέων φορολογικών βαρών κατά των εργαζομένων.
Αντιδρώντας στα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας και περικοπής των κοινωνικών παροχών που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2012, κατ’ απαίτηση του μνημονίου, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής απεργίας την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2011 και συλλαλητήριο στις 11πμ στο Πεδίον του Άρεως.
Η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει τον αγώνα με στόχο την αλλαγή της αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, η οποία το μόνο που καταφέρνει είναι να εντείνει την ύφεση, να αυξάνει δραματικά την ανεργία, το χρέος, τα ελλείμματα, τις κοινωνικές ανισότητες και τη φτώχεια».

Oι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 το πρωί, και από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας (5:00 π.μ. της Παρασκευής). Τα Τρόλεϊ, θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Με πλήρη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού, ενώ αναμένεται να ακυρωθούν τα τελευταία βραδινά δρομολόγια της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου. Τραμ, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τράμ θα ανακοινώσουν σήμερα τις αποφάσεις τους, πάντως το Μετρό δεν θα λειτουργεί της Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο. Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, με τους ναυτεργάτες να πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, αναφέρει ότι συμμετέχει στην απεργία, διότι εναντιώνεται στις απολύσεις, στη λιτότητα, στην κατακρεούργηση µισθών και συντάξεων, στα χαράτσια, στη διάλυση των Δηµοσίων Υπηρεσιών και στην κατάργηση των συλλογικών συµβάσεων. Όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωση: «Οι µαζικές και πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις του Οκτώβρη ενάντια στα αντιλαϊκά µέτρα και τη µνηµονιακή πολιτική αποτελούν παρακαταθήκη και εφαλτήριο για τους νέους αγώνες µας.
Οι εµπνευστές της αδιέξοδης µνηµονιακής πολιτικής, προκειµένου να κερδίσουν πολιτικό χρόνο και να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή, κατέφυγαν, ερήµην του λαού, σε πολιτικές επιλογές που θεωρούν ότι τους επιτρέπουν να υλοποιούν σήµερα, αλλά και να συνεχίσουν αύριο την ίδια µνηµονιακή αντιλαϊκή πολιτική.
Οι «µνηµονιακές» πολιτικές δυνάµεις της χώρας, σε µια απεγνωσµένη προσπάθεια να επιβιώσουν, συσπειρώθηκαν σε ένα ενιαίο κυβερνητικό σχήµα, κατ’ εντολή της Τρόικα, προκειµένου να συνεχίσουν το καταστροφικό, για την Κοινωνία, έργο τους.
Οι  εργαζόµενοι, η ελληνική Κοινωνία, δεν πρέπει να παγιδευτούν, να αποπροσανατολιστούν και να εφησυχάσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: