Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Οιχαλία: 400 κατοικίες και 10 εκκλησίες με ζημιές από τον σεισμό

Μέτρα για την αποκατάσταση των κτιρίων που καταστράφηκαν ή παρουσίασαν βλάβες από τους πρόσφατους σεισμούς στην Οιχαλία, προωθεί το υπουργείο Υποδομών.

Το Υπουργείο συνέταξε την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την οριοθέτηση της σεισμόπληκτης περιοχής και το καθορισμό των μέτρων για την αποκατάσταση των ζημιών. Η δαπάνη για την αποκατάσταση υπολογίζεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, για την προσωρινή στέγαση των μόνιμων κατοίκων που διέμεναν σε οικίες που χαρακτηρίστηκαν μη κατοικήσιμες, διατέθηκαν μέχρι σήμερα 12 μεταφερόμενοι οικίσκοι και θα παραδοθούν άλλοι 10.

Στη περιοχή διενεργήθηκαν μέχρι σήμερα από μηχανικούς, περισσότερες από 400 αυτοψίες. Σύμφωνα με αυτές, οι βλάβες των κτιρίων επικεντρώνονται στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Κατσαρού σε παλαιά πλινθόκτιστα και λιθόκτιστα κτίσματα. Διαπιστώθηκαν και καταγράφηκαν σοβαρές βλάβες σε 30 μόνιμες κατοικίες και 15 δευτερεύουσες, καθώς και ελαφρύτερες βλάβες σε 350 κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους καθώς και σε 10 εκκλησίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: