Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Αύξηση, αντί μείωσης, των τουριστικών αφίξεων τον Οκτώβριο

Σε ανοδικά επίπεδα κινήθηκε και ο μήνας Οκτώβριος για τον ελληνικό τουρισμό δείγμα της δυναμικής με την οποία έτρεξε τη φετινή τουριστική χρονιά.

Παρά το γεγονός ότι ο Οκτώβριος είναι από τους μήνες που παραδοσιακά μειώνονται οι τουριστικές αφίξεις, τον φετινό δεύτερο μήνα του Φθινοπώρου οι ελεύσεις αλλοδαπών στα 13 κυριότερα αεροδρόμια της χώρας σημείωσαν άνοδο 7,16% και διαμορφώθηκαν στις 815.480 σε σχέση με τους 761.016 τουρίστες που ήσαν πέρυσι.

Στο διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) από τα 13 κύρια αεροδρόμια της χώρας, οι αφίξεις σημειώνουν άνοδο σε ποσοστό 9,57%, κινούμενες πάντα εντός των εκτιμήσεων των εμπλεκομένων με τα τουριστικά πράγματα της χώρας. Σε απόλυτα νούμερα οι ξένοι που επισκέφθηκαν την πατρίδα μας στο δεκάμηνο του 2011 ανήλθαν σε 11.190.701 όταν το ίδιο διάστημα πέρυσι είχαν έλθει 10.213.518 τουρίστες.

Σε ό,τι αφορά τους τουριστικούς προορισμούς που πρωταγωνιστούν τη φετινή περίοδο, στο δεκάμηνο δεν παρατηρείται καμιά μεταβολή στα ποσοστά με τα οποία κινούνται.

Ρόδος και Κως εξακολουθούν να σημειώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ανόδου των αφίξεων σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Η μεν Ρόδος στο δεκάμηνο έτρεξε με αύξηση 22,54% στις αφίξεις η δε Κως με 22,6%, προσελκύοντας και τα δυο νησιά μαζί πάνω από 2 εκατομμύρια τουρίστες εφέτος. Ευχάριστη έκπληξη εξακολουθεί να είναι και η Θεσσαλονίκη, καθώς στο εξεταζόμενο διάστημα αφίχθησαν 1.017.791 τουρίστες αυξημένοι 11,4% σε σχέση με πέρυσι. Πτωτικά τέλος εξακολουθούν να κινούνται οι αφίξεις στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, οι οποίες στο δεκάμηνο κινήθηκαν με πτώση 1,63%.

Για την τρέχουσα τουριστική περίοδο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών φορέων, οι αφίξεις τουριστών αναμένεται να φτάσουν τα 16,5 εκατομμύρια και τα τουριστικά έσοδα να σημειώσουν άνοδο πάνω από 12% σε σχέση με πέρυσι, με τα χαμόγελα των παραγόντων της τουριστικής βιομηχανίας να περισσεύουν. Αύξηση 10% στα έσοδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των φορέων του τουρισμού, ισοδυναμούν με μια αύξηση 1% στο ΑΕΠ της χώρας.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: