Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Λακωνία: Η συμμορία των ''5'' λήστεψε και απήγαγε ηλικιωμένη

Οι δράστες αφού λήστεψαν το ζευγάρι των ηλικιωμένων, πήραν μαζί τους την άτυχη γυναίκα και την κρατούσαν φυλακισμένη για 3 ολόκληρες μέρες...

Πρόκειται για μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον περασμένο Αύγουστο. Όλα ξεκίνησαν στις 16 Αυγούστου. Τρεις άγνωστοι δράστες, φορώντας κουκούλες, μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο στο σπίτι του ζευγαριού (66 ετών ο άντρας και 64 ετών η σύζυγός του). Με την απειλή μαχαιριού βούτηξαν 200€ και τρία κυνηγετικά όπλα, που κατείχαν νόμιμα.

Στη συνέχεια, με αυτοκίνητο του ζευγαριού, οι δύο από τους δράστες μετέφεραν τους παθόντες, με δεμένα χέρια και καλυμμένα τα κεφάλια τους, σε υπαίθριο χώρο της Επαρχιακής Οδού Σπάρτης - Γυθείου, όπου εγκατέλειψαν τον άντρα εντός του αυτοκινήτου και αναχώρησαν με άλλο αυτοκίνητο, παίρνοντας μαζί τους τη σύζυγό του!

Οι δράστες, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες, απαιτούσαν από τον 66χρονο την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού, προκειμένου να αφήσουν ελεύθερη τη σύζυγό του. Τρεις μέρες μετά τη ληστεία, το πρωί της 19ης Αυγούστου, η 64χρονη εντοπίστηκε από ιδιώτη στην Επαρχιακή Οδό Σπάρτης - Γυθείου, αφού διέφυγε από το χώρο όπου την κρατούσαν οι δράστες, χωρίς να καταβληθεί οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, εμπλέκονται συνολικά 5 δράστες, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της αρπαγής, εκβίασης, ληστείας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Τρεις από τους δράστες συνελήφθησαν το απόγευμα στη Σπάρτη (ηλικίας 37,39 και 36 ετών αντίστοιχα), με εντάλματα σύλληψης, που εκδόθηκαν σε βάρος τους από τον κ. Ανακριτή Σπάρτης.

Βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για την ταυτοποίηση των άλλων δυο εμπλεκομένων δραστών, οι οποίοι όπως προέκυψε είναι αλλοδαποί.

Κατά την διερεύνηση της υπόθεσης εξακριβώθηκε ο ειδικότερος ρόλος και η συμμετοχή καθενός από τους πέντε δράστες, καθώς και ο τρόπος που σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η αρπαγή, στην οποία ηγετικό ρόλο είχε ο 37χρονος συλληφθείς, μαζί με τον 39χρονο, επίσης συλληφθέντα συνεργό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: