Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

«50% μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, τα πολιτικά κόμματα δεν είναι επιχειρήσεις, αλλά ενώσεις πολιτών»

Την πρόταση για μείωση κατά 50% της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, επανέλαβε ο Βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ., Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του FLASH 96,0 FM την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στην εκπομπή «Στη Διαπασών» με τον Κ. Τσιτούνα, τονίζοντας ότι «τα κόμματα δεν είναι επιχειρήσεις, αλλά ενώσεις πολιτών». Ζήτησε μάλιστα «να υπάρχει σεβασμός στο δημόσιο χρήμα και από τα πολιτικά κόμματα, που επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ανέφερε επίσης ότι «οι χρηματοδοτήσεις των κομμάτων, ιδιαίτερα κατά την παρούσα οικονομική συγκυρία είναι προκλητικές για το λαϊκό αίσθημα», ενώ επισήμανε ότι «στις αρχές Ιανουαρίου είχε συγκροτηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών μια επιτροπή ειδικών επιστημόνων για την αλλαγή του συστήματος χρηματοδότησης και τους κανόνες διαφάνειας στις χρηματοδοτήσεις κομμάτων, πολιτικών προσώπων, το πόρισμα της οποίας δεν ήρθε ποτέ στη δημοσιότητα, ούτε βέβαια έφτασε ποτέ στη Βουλή» και ανέφερε ότι για το θέμα κατέθεσε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση.

Μάλιστα, τη συγκεκριμένη καταγγελία του κ. Αυγενάκη επιβεβαίωσε και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, κ. Γ. Ραγκούσης, με άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής (27/11/2011), στο οποίο τονίζει ότι το έργο της Ειδικής Επιτροπής έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Μάιο, ενώ συντάσσεται με την πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας ότι το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο πρέπει να αλλάξει.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αυγενάκης είχε καταθέσει στην Επιτροπή Οικονομικών την πρόταση της ΔΗ.ΣΥ. για την ουσιαστική μείωση του κόστους λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, μέσω: (α) 50% μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης, (β) απαγόρευσης δανειοδότησης από τις τράπεζες (γ) απόλυτης διαφάνειας στα οικονομικά των κομμάτων και (δ) εκκαθάρισης των χρηματοδοτήσεων και του δανεισμού των κομμάτων των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: