Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

5+2 συμβουλές φροντίδας και οικονομίας για τα ρούχα σας

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι ακριβώς σημαίνουν οι ετικέτες στα ρούχα σας; Οι ετικέτες των ρούχωνφέρουν πάνω τους τα διεθνή σύμβολα ετικετών που αφορούν στον τρόπο με τον οποίο
πρέπει να περιποιείστε τα ρούχα σας (πλύσιμο, στέγνωμα, σιδέρωμα) για να παραμένουν σε άριστη κατάσταση
για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα.

Τι πρέπει να προσέχουμε πριν το πλύσιμο;


1) Ομαδοποιήστε τα άπλυτα σας ρούχα.
Πρώτος και κύριος κανόνας: πλύνετε τα σκούρα με τα σκούρα και τα ανοιχτόχρωμα με τα ανοιχτόχρωμα. Επίσης ξεχωρίστε τα ρούχα σας ανάλογα με το είδος του υφάσματός τους και την θερμοκρασία πλυσίματος που αναγράφεται στην ετικέτα τους.

2) Ελέγξτε τις τσέπες σας πριν το πλύσιμο.
Χαρτομάντιλα, κέρματα, στυλό, καραμέλες, τσίχλες, χαρτονομίσματα ακόμα και η ταυτότητά σας: τίποτα απ' όλα αυτά δεν έχει θέση στο πλυντήριό σας. Γι' αυτό θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι ελέγξατε όλες τις τσέπες σας πριν από την πλύση.

3) Ξεμπλέξτε τα άπλυτα σας.
Κατεβάστε τα μανίκια και κλείστε φερμουάρ, τσέπες, κτλ. Πλύνετε τα τζιν σας από την ανάποδη για να μην ξεθωριάσουν. Πλύνετε τα ¨ευαίσθητα ρούχα¨ μέσα σε μια μαξιλαροθήκη ή σε μια ειδική "τσάντα πλυσίματος".

4) Ρούχα πολύ λερωμένα;?
Μπορείτε να βγάλετε επίμονους, "πραγματικά δύσκολους" λεκέδες από τα ρούχα σας, σε χαμηλές θερμοκρασίες αν βάλετε κάποιο απορρυπαντικό σε μορφή Gel απ' ευθείας επάνω στην λερωμένη επιφάνεια και τρίψετε ελαφρά. Έπειτα απλά πλύνετε το ρούχο σας μαζί με τα υπόλοιπα. Πολύ λερωμένα υφάσματα πρέπει να πλένονται ξεχωριστά καθώς η βρωμιά μπορεί να μεταφερθεί στα άλλα ρούχα.

5) Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριό σας.
Εάν το πλυντήριό σας είναι γεμάτο πέρα από το κανονικό, τα ρούχα δεν θα επιτρέπουν στον κάδο να περιστρέφεται σωστά με αποτέλεσμα να μην καθαρίσουν απόλυτα. Μπορεί επίσης να παραμείνουν υπολείμματα απορρυπαντικού.

6) Υπολείμματα απορρυπαντικού.
Αν τα ρούχα σας έχουν υπολείμματα απορρυπαντικού όταν τα βγάζετε από το πλυντήριο σημαίνει ότι το απορρυπαντικό σας δεν διαλύθηκε σωστά κατά την πλύση, πιθανόν λόγω υπερφόρτωσης του πλυντηρίου ή επειδή χρησιμοποιήσατε μεγαλύτερη δόση απορρυπαντικού από το κανονικό. Ξαναπλύνετε τα ρούχα σας με σκέτο νερό και βάλτε λιγότερα ρούχα στο πλυντήριο.

7) Βγάλτε αμέσως τα πλυμένα ρούχα από το πλυντήριο.
Τα υγρά ρούχα μυρίζουν περίεργα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Μούχλα είναι πιθανό να αναπτυχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: