Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Μεταμοσχεύσεις: 64 δότες έχουν σώσει 152 ασθενείς

Ενθαρρυντική χρονιά για τις μεταμοσχεύσεις αποδεικνύεται το 2011. Μέχρι στιγμής, οι 64 δότες οργάνων έχουν συμβάλλει στη μεταμόσχευση 152 ασθενών που περίμεναν στις λίστες αναμονής του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Από τον Αύγουστο έχει ξεπεραστεί ο αριθμός των δοτών της περσινής χρονιάς, ενώ ο φετινός στόχος των επτά δοτών ανά εκατομμύριο πληθυσμού (77 δότες οργάνων) φαίνεται εφικτός.
 
Τα παραπάνω στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη, από τον πρόεδρο του ΕΟΜ κ. Αν. Χατζή, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων (1η Νοεμβρίου). Την εκδήλωση χαιρέτισε ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος, ο οποίος αποχώρησε εσπευσμένα καθώς έπρεπε να παρευρεθεί στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο κ. Χατζής είπε ότι πρωταρχικό ζητούμενο για την αύξηση των διαθέσιμων μοσχευμάτων είναι η υποστήριξη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) από τη πολιτεία, και κυρίως η επάρκεια κλινών. Παράλληλα _ συνέχισε _ είναι απαραίτητη η ενίσχυση των Κλινικών Μεταμοσχεύσεων και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων με έμψυχο δυναμικό. «Η μεταμόσχευση είναι μια από τις απαιτητικότερες ιατρικές πράξεις, η οποία δεν χρειάζεται μόνο επιστημονική επάρκεια, αλλά κυρίως ένα δομημένο και επαρκές συντονιστικό σύστημα, με εξειδικευμένους επαγγελματίες, προκειμένου να μπορεί απρόσκοπτα να μετουσιώνεται η μεγαλοψυχία των συγγενών του δότη σε θεραπεία για άλλους ανθρώπους που πάσχουν», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: