Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Τα κρούσματα του AIDS αυξάνονται. H οικονομική κρίση αφήνει οροθετικούς χωρίς θεραπεία

1 Δεκεμβρίου. Παγκόσμια ημέρα κατά του ΑIDS. Το 2010 καταγράφηκε αύξηση των κρουσμάτων AIDS κατά 580%, ενώ το 2011 η αύξηση... αγγίζει έως σήμερα το 1.000%. Οι αφορμές του πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων του AIDS στην Ελλάδα είναι η πορνεία από μη νόμιμα εκδιδόμενες αλλοδαπές και οι σύριγγες των ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 803 νέα περιστατικάHIV/AIDS δηλώθηκαν από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2011, έναντι 519 για το περυσινό αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Ο μεγαλύτερος αριθμός περιστατικών καταγράφηκε ως συνήθως στην ομάδα των γκέι ανδρών (33,13%) όμως το 2011 δηλώθηκαν 190 νέες περιπτώσεις HIV λοίμωξης σε χρήστες ναρκωτικών (ετήσια αύξηση: +1250%). Συνολικά, από την εμφάνιση της νόσου, έχουν καταγραφεί 11340 περιστατικά HIV λοίμωξης στην Ελλάδα.

Σήμερα, τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη περιγραφή κρουσμάτων AIDS, το νόσημα εξακολουθεί να αποτελεί μείζον πρόβλημα της Δημόσιας Υγείας. Η επιδείνωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών και η δομική αστάθεια δημιουργούν ευνοϊκό υπόστρωμα για αύξηση της διασποράς και επέκταση σε πληθυσμιακές ομάδες πέραν των έως τώρα πληττομένων

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: