Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Απορρίφθηκε το αίτημα της εγκύου για το χαράτσι

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα της άνεργης εγκύου από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης να μην της κοπεί το ρεύμα από τη ΔΕΗ, επειδή δεν κατέβαλε το ειδικό τέλος ακινήτων με το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το δικαστήριο έκρινε πως είναι αναρμόδιο για τέτοια απόφαση και απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Η γυναίκα ζητούσε να παγώσουν οι διαδικασίες για κόψιμο του ρεύματος στο σπίτι της μέχρι να εκδικαστεί η αγωγή που υπέβαλλε η ίδια σε βάρος της ΔΕΗ διεκδικώντας χρήματα διότι όπως υποστήριζε η επιχείρηση αθέτησε τους όρους του συμβολαίου που είχαν υπογράψει για παροχή ρεύματος

Στον αντίποδα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης εξέδωσε προσωρινή διαταγή κατά της ΔΕΗ, ώστε να μην διακόψει το ρεύμα ως τις 16 Δεκεμβρίου σε 34 άτομα, τα οποία αρνούνται να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων.

Το δικαστήριο αποφάσισε πως η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος συνιστά προσβολή της αξιοπρέπειας των συγκεκριμένων ατόμων, καθώς είναι είτε άνεργοι, είτε άποροι, είτε ανάπηροι.

Μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό, ο γγ του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποσυνδεθεί το τέλος από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ από του χρόνου. Σχετικά με την εγκύκλιο, σημείωσε πως καθυστερεί, προκειμένου να είναι πλήρης. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Πλασκοβίτης επανέλαβε ότι ανεξαρτήτως του τι προβλέπει η εγκύκλιος για τις εξαιρέσεις, οι πολίτες θα είναι υποχρεωμένοι πρώτα να καταβάλουν το τέλος και μετά θα γίνονται διορθώσεις τυχόν λαθών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: